У Вінниці школярка «посунула» мера з крісла очільника міста

Новини Вінниці / У Вінниці школярка «посунула» мера з крісла очільника міста

Сьогодні, 22 грудня, Вінниця з нагоди відзначення Дня молодіжного місцевого самоврядування учні з вінницьких шкіл «посунули» керівництво міста з кабінетів. Поки мер С.Моргунов з колегами нагороджував спортсменів в СК «Аква-Він», відкривав новий тролейбусний маршрут та прийматиме збудований корпус лікарні швидкої допомоги, заправлятимуть справами у Вінниці школярі. Так, вони супроводжують владу на заходах. Проте саме їм передано цю владу… на день.

«Оновлення влади» у Вінницькій міській раді. Сьогодні у рамках Дня молодіжного самоврядування передали молодим вінничанам управління громадою. Але у майбутньому саме нинішня молодь далі по-справжньому розвиватиме громаду.

Цього року акцію, яку проводимо вже втретє, присвятили важливій для нас події – отриманню Вінницею статусу ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді». Традиційно запрошуємо старшокласників – представників учнівського самоврядування. Впродовж дня хлопці та дівчата мають можливість побачити роботу муніципалітету зсередини. Це гарний досвід для школярів. А для мене та моїх колег – ще одна нагода почути думку молодих вінничан.

Радий був познайомитися з одиннадцятикласницею Софією Квят. Саме їй дісталась найвідповідальніша роль – бути міським головою. Лідерські якості у Софії точно є. Дівчина очолює громадське об’єднання старшокласників. Була переможницею міського конкурсу учнівських ініціатив. Цікавиться юриспруденцію. І головне – любить своє місто і хоче, щоб воно розвивалось далі», - зазначив у Facebook С.Моргунов.

Олеся Рудницька

22 грудня, 2021