У Вінниці ротавірус вклав сім дітей на лікарняні ліжка, двоє у реанімації. Садочок на карантині

Новини Вінниці / У Вінниці ротавірус вклав сім дітей на лікарняні ліжка, двоє у реанімації.  Садочок на карантині

Досі в обласній клінічній дитячій інфекційній лікарні перебуває сім маленьких пацієнтів, які підхопили ротавірусну інфекцію у дитячому садочку №19 міста Вінниці. Сам дошкільний заклад з 29 січня закрито на карантин. Про це повідомив перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Олександр Сорочан.

Досі в обласній клінічній дитячій інфекційній лікарні перебуває сім маленьких пацієнтів, які підхопили ротавірусну інфекцію у дитячому садочку №19 міста Вінниці. Сам дошкільний заклад  з 29 січня закрито на карантин. Про це повідомив перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Олександр Сорочан.


"Всього захворіло 9 дітей віком 4-5 років,з них госпіталізовано до лікарні. Двоє вихованців  садочку були в реанімаційному відділені  медзакладу, зараз їх переведено до інфекційного відділення. На сьогодні стан дітей задовільний. Двоє малюків лікувалися вдома. В п’ятницю дітей буле виписано із лікарні", - каже  Олександр Сорочан.


Як з'ясували фахівці, перший випадок захворювання стався 24 січня 2018 року в групі №9. інші діти, які підхопили ротавірсу, з №6 та №4 груп.


"В одної із мам, яка працює нянечкою в цьому ж садочку, захворіла дитина, яка також відвідує цей дошкільний заклад. Дитину залишила вдома, а сама прийшла на роботу. Саме так і поширилася недуга. Це небезпечна хвороба, але має порівняно малий інкубаційний період. Тому через розмежування дітей та введення карантину з такими хворобами легше боротися", - підкреслив Олександр Сорочан.


Карантин у садочку, кажуть у  Держпродспоживслужбі,  триватиме до понеділка, 5 лютого.


Саша ГРИГОРОВСЬКА