У Вінниці путіністку засудили за виправдовування вбивств українців

Новини Вінниці / У Вінниці путіністку засудили за виправдовування вбивств українців

Колегія суддів ВАС 8 червня залишила в силі вирок суду першої інстанції про визнання винною громадянки РФ у виправдовування російської агресії та вбивств українців. Жінка навіть тризуб прирівнювала до свастики.

Як повідомляє пресслужба Вінницького апеляційного суду, будучи учасником кількох антиукраїнських груп соціальної мережі «Однокласники», росіянка поширювала на власній сторінці у забороненій в Україні соціальній мережі публікації, які містять заклик заборони тризуба та прирівняння його до свастики, висловлювання щодо підтримки російських військових, позитивне ставлення до країни походження, заперечення російсько-української війни, героїзацію та глорифікацію російських військовослужбовців.

Захисник обвинуваченої в апеляційній скарзі просив пом’якшити покарання, наголошуючи на визнанні нею вини та щирому каятті, з урахуванням похилого віку.

В ході апеляційного розгляду справи судова колегія під головуванням судді Світлани Мішеніної не знайшла підстав для задоволення прохання захисника, враховуючи особу обвинуваченої та обставини вчиненого кримінального правопорушення, яке є суспільно небезпечним та вчинене в період дії воєнного стану в Україні.

У підсумку жінку визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 436-2 КК України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників). Їй призначено покарання у виді двох років позбавлення волі.

Макс Мельник

9 червня, 2023