У Вінниці провели гучну операцію проти «борців з торгівлею людьми», яких нібито взяли на торгівлі людьми

Новини Вінниці / У Вінниці провели гучну операцію проти «борців з торгівлею людьми», яких нібито взяли на торгівлі людьми

Так званим методом «на живця» 15 березня в районі вулиці Київської співробітники прокуратури та управління внутрішньої безпеки ГУ Нацполіціі у Вінницькій області викрили «будинок розпусти», а також тих, хто його контролював.

Так званим методом «на живця» 15 березня в районі вулиці Київської співробітники прокуратури та управління внутрішньої безпеки ГУ Нацполіціі у Вінницькій області викрили «будинок розпусти», а також тих, хто його контролював.

У «кришуванні» цього та інших закладів підозрюються правоохоронці з управління боротьби з торгівлі людьми. Нібито вони займалися тим, з чим нібито повинні боротися. Також за версією слідства, поліцейські примушували жінок надавати інтимні послуги.

Як повідомляють в прес-службі прокуратури Вінницької області, в рамках розслідування кримінальної виробництва за ч. 2 ст. 303 КК України були виявлені заклади, що надають послуги інтимного характеру. Начебто матеріали свідчать про те, що секс-послуги надавалися у кільках приміщеннях. Точна кількість поки не афішується.

В цілому правоохоронці провели 15 обшуків. Відомо, що серед місць, які обшукували, були і масажні салони, як в Вінниці, так і в інших регіонах країни, а також в житло, автомобілі та службові кабінети поліцейських з управління по боротьбі з торгівлею людьми.

У прокуратурі зазначають, що під час обшуків була виявлена велика маса грошей - гривні, долари і євро, отримані як дохід від проституції. Також оглядали або вилучали слідчі  сейфи, мобільники, sim-картки, комп'ютерну техніку, флешки, банківські картки, чернетки, біологічні зразки, вогнепальну зброю та боєприпаси, холодну зброю і паспорта жінок, залучених до надання секс-послуг.

Попередньо встановлено, що співробітники вище згаданого управління (їх точну кількість поки не називають) разом з іншими особами втягли жінок в цю сферу діяльності. Нібито примус мав місце. Враховуючи складність справи та наявну доказову базу у прокуратурі зазначають, що правоохоронцям загрожує від 4 до 7 років позбавлення волі.

Обшуки почалися вдень 15 березня та ще тривають. З огляду на «розмах» операції, вона може стати однією з найгучніших у Нацполіціі Вінницькій області.