У Вінниці прощатимуться з військовим Вадимом Іликом, який загинув на Запоріжжі

Новини Вінниці / У Вінниці прощатимуться з військовим Вадимом Іликом, який загинув на Запоріжжі

Сьогодні, 6 вересня, Вінницька громада проводжає на вічний спочинок полеглого Героя – Вадима Ілика. У складі в/ч 3028 Нацгвардії він боронив України. Загинув захисник під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку 29 серпня.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Вадим Ілик народився 24 грудня 1983 року у с. Вінницькі Хутори. Тут же зростав та проживав. По завершенні школи, здобув освіту у технічному фаховому коледжі. Працював на підприємстві «Барлінек». Та його головним покликанням було захищати Батьківщину. Вадим взяв до рук зброю від початку АТО у 2014-му, за рік пройшов кілька бойових ротацій. Тому, коли рашисти наважилися на повномасштабне вторгнення, точно знав, що робитиме.

«Вадим відразу зв’язався зі своїми побратимами і рушив на війну. Він служив у бригаді оперативного призначення, тобто був серед тих, хто йшли попереду, – каже брат полеглого воїна В’ячеслав. – Він був по-хорошому впертим, справжнім патріотом, який завжди готовий до бою. Таким його загартувало життя, яке було не мед… Дуже рано ми втратили маму, тож всього доводилось досягати самотужки».

Життя воїна обірвалося у 39 років у бою біля с. Роботине Запорізької області. Без батька залишився 5-літній син.

Церемонія прощання із Вадимом Іликом відбудеться у с. Вінницькі Хутори за адресою: 3-й пров. Сагайдачного, 2. Початок об 11:00.

Поховають Героя о 13:00 на місцевому кладовищі (вул. Генерала Шаповала).

Олеся Рудницька

6 вересня, 2023