У Вінниці прощатимуться з військовим Артемом Шевчуком

Новини Вінниці / У Вінниці прощатимуться з військовим Артемом Шевчуком

Вінницька міська територіальна громада 21 вересня «живим коридором» зустрічатиме загиблого Героя-земляка Артема Шевчука, що повертається з війни до рідної домівки «на щиті».

У бою поблизу Волновахи Донецької області 15 серпня воїн 37 окремої бригади морської піхоти Артем Шевчук отримав важкі поранення. Серце вінничанина зупинилося у лікарні 18 вересня. Йому було лише 36 років…

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

«За нами правда, за нами діти! Слава Україні!» - такі слова написав Артем Шевчук дружині, коли йшов у бій, який виявився для нього останнім... Чоловік воював у складі 37бригади з червня цього року.

Артем Шевчук народився у Вінниці 14 лютого 1987 року. Навчався у 27-й міській школі. А потім у Вищому художньому професійно-технічному училищі №5. Все життя працював будівельником-монтажником. Дружина Олена каже, що Артему подобалося робити все своїми руками. Звести великий ангар для підприємства чи невеличку альтанку для сім’ї – не було для нього проблемою. Навпаки – приносило неймовірне задоволення.

«Артемчик бачив красу в усьому й створював її навколо себе, але найбільшим його зачаруванням були краєвиди України. Казав, що ми з дитиною маємо побачити їх усі, а вже потім рушати у заморські мандри. Навіть, будучи у лікарні, мріяв стати на протез і знову відвідати з нами Львів, а згодом побувати у Карпатах… Дуже багато мав планів на життя… Він та фахівці першої міської лікарні боролись за нього до останньої хвилини. На жаль, смерть взяла гору… , – розповідає дружина Героя Олена. – За життя Артем був гарним сином для своїх батьків і став таким для моїх. Був люблячим татусем для нашої донечки. Саме заради її майбутнього пішов на війну. Говорив, що інакше не зможе дивитися в очі дитині та мені, й сам не зможе себе поважати…»

«Живий коридор» буде формуватись у Вінниці від перехрестя вулиць Степана Бандери (кол. Льва Толстого) та Владислава Городецького до рідної домівки загиблого Героя по вулиці Владислава Городецького до школи№7 орієнтовно після 8.30 - 9.00

Поховання Героя відбудеться 21 вересня. Прощання з Героєм розпочнеться о 10.00 за адресою: м. Вінниця, вул. Батозька, 12 («Реквієм»).

Поховають Артема на Сабарівському кладовищі. Мітинг та поховання проведуть о 11:30 - 12:30.

Вінничан закликають зустріти та провести захисника гідно, з пошаною і вдячністю, за мужність і патріотизм, за наш захист, живим коридором слави.

Вічна пам’ять і вічна шана Герою!

Олеся Рудницька

20 вересня, 2023