У Вінниці прощаються з військовим Юрієм Марценюком, який загинув на Херсонщині

Новини Вінниці / У Вінниці прощаються з військовим Юрієм Марценюком, який загинув на Херсонщині

Сьогодні, 28 листопада, Вінниця прощається із Юрієм Марценюком. Виконуючи бойове завдання на Херсонському напрямку, 29 жовтня він загинув поблизу населеного пункту Кринки, що у Херсонській області. Бійцю було 49 років…

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Захисник народився 10 серпня 1974 року у Хмільницькому районі Вінницької області, проживав у с. Держанівка, а згодом – с. Качківка. По завершенню місцевої школи, вступив до професійного училища №4 (зараз ДПТНЗ «ВМВПУ») у Вінниці та після здобуття освіти залишився працювати фарбувальником на підприємстві. Створив сім’ю, в якій зростали донька та син.

До лав Збройних сил України Юрій Марценюк пішов добровільно на початку повномасштабного російського вторгнення. Був військовослужбовцем в/ч А 1231.

«Юрій надзвичайно любив Україну й рідну мову та з відразою ставився до всього російського. Казав, що від того йде зло, – розповідає дружина Героя Алла. – Тож, відразу після початку масштабної війни чоловік відразу рушив на захист Батьківщини. «Діти воюють, а я що маю сидіти вдома, склавши руки? Такому не бути», – з цими словами він зібрався у військо… На жаль, нам не судилося дочекатися його із перемогою…»

Церемонія прощання із Юрієм Марценюком почалась за адресою: вул. Барвиста, 146 о 9:30. Поминальну панахиду за загиблим бійцем відслужать об 11:00 у Костелі-санктуарії Божого Милосердя (вул. Генерала Григоренка, 46).

Поховають воїна о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Олеся Рудницька

28 листопада, 2023