У Вінниці прощаються з військовим Сергієм Дубчаком

Новини Вінниці / У Вінниці прощаються з військовим Сергієм Дубчаком

Сьогодні, 3 листопада, Вінницька громада прощається воїном Сергієм Дубчаком, який боронив Україну від ворога у найгарячіших точках. Він загинув у бою поблизу села Роботине 27 жовтня. Йому було лише 48 років…

Про це повідомляє Вінницька міськрада.

Сергій Дубчак воював у складі 65-ї окремої механізованої бригади (в/ч А7013). У гранатометному взводі був незамінним водієм: евакуйовував поранених, підвозив бійців на позиції тощо.

«Побратими спокійно довіряли йому свої життя, знали – не підведе. Разом із ними вінничанин бив рашистів на Запорізькому напрямку з весни минулого року. Пішов на війну за покликом серця, інакше не міг. Спідометр його автівки налічував сотні кілометрів фронтових доріг», - йдеться у повідомленні.

«Сергій був єдиним, хто безстрашно їхав у найпекельніші точки. Туди, куди більше ніхто не міг дістатися. Хлопці навіть говорили, якщо він поїде, то й вони разом із ним. Цінували його за надійне плече, за яким були як за камінною стіною, – розповідає дружина полеглого Героя Ольга Олексіївна. – А мене з донькою та батьків запевняв: «Поки ми там стоїмо – спіть спокійно». Казав, це все заради нас, усіх вінничан та українців…»

За самовідданість, проявлені при виконанні військового обов’язку та бойові заслуги, Сергій Дубчак був нагороджений: Хрестом Українського козацтва, почесним нагрудним знаком Начальника Генштабу «За досягнення у військовій службі», нагрудним знаком «Ветеран війни – учасник бойових дій», численними грамотами та подяками.

Втім, у мирний час Сергій Дубчак зовсім не був войовничим. Народився 4 січня 1975 року у Вінниці. Навчався у 22-й школі, після якої здобув фах автомеханіка у Вінницькому – тоді ще політехнічному технікумі. Але більшість свого життя присвятив виготовленню меблів, був приватним підприємцем.

«Сергій захоплювався своєю роботою. Любив створювати красиві та зручні речі, які подобалися людям. Нікому не відмовляв у допомозі, завжди приходив першим у важку хвилину. А щодо сміливості, то вона була у нього в крові у, можна сказати, крайньому вимірі. Це він і довів на полі бою…» – розповіла дружина Захисника.

Церемонія прощання із Сергієм Дубчаком розпочалась о 9:00. Живим коридором його провели до будинку за адресою: 2-й пров. Г. Танцюри, 10А.

Поховають воїна об 11:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Олеся Рудницька

3 листопада, 2023