У Вінниці прощаються з військовим Андрієм Жданюком

Новини Вінниці / У Вінниці прощаються з військовим Андрієм Жданюком

Сьогодні, 16 серпня, жителі Вінницької громади у глибокій скорботі проводжають в останню путь вірного сина Батьківщини Андрія Жданюка.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Андрій Жданюк боронив Україну на східному напрямку. Служив у лавах 57-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ, став командиром загону.

«Трагічна звістка надійшла із північних околиць Бахмута. Життя Захисника обірвалося під час штурму ворожих позицій 23 травня. Йому назавжди залишилося 43 роки», - йдеться у повідомленні.

Понад усе Андрій мріяв про Перемогу та повернення до своєї сім’ї – батьків, коханої дружини та двох дітей, яким 22 та 12 років. А ще до улюбленої справи, завдяки якій міг робити життя людей комфортнішим.

Свій трудовий шлях Андрій розпочав відразу після здобуття освіти у Вінницькому політехнічному технікумі, до котрого вступив по завершенні 10-ї школи.

«На обличчі Андрія завжди була осяйна усмішка, – згадують друзі. – Він ніколи не сумував і завжди приходив першим на допомогу».

Живим коридором вінничани провели полеглого Героя від зупинки «Ринок Урожай» до вул. Шевченка. Попрощатися із воїном можна буде о 9:00 біля його будинку за адресою: вул. А. Кримського, 48. А о 10:00 у Спасо-Преображенському кафедральному соборі відслужать панахиду за загиблим бійцем.

Поховають Андрія Жданюка об 11:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам‘ять та слава Герою!

Олеся Рудницька

16 серпня, 2023