У Вінниці прощаються з 31-річним військовим Ярославом Ковальовим

Новини Вінниці / У Вінниці прощаються з 31-річним військовим Ярославом Ковальовим

У неділю, 27 серпня, Вінницька громада прощається з полеглим військовослужбовцем Ярославом Ковальовим. Поховають Героя на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Про це повідомляє Вінницька міськрада.

Ярослав Ковальов народився 28 липня 1992 року у Вінниці, де свого часу навчався у 16 школі. Політехнічну професійну освіту здобув у Житомирському коледжі.

«Щойно розпочалась повномасштабна війна Ярослав Ковальов за покликом серця пішов боронити Україну. Спочатку служив у 95-й окремій десантно-штурмовій бригаді, з якої рушив на військову підготовку до Англії, а після навчання став до лав 25-ї окремої повітрянодесантної бригади», - йдеться у повідомленні.

Ярослав брав участь у пекельних боях на сході країни, зокрема звільняв Ізюм та Лиман. Був двічі важко поранений, але завжди повертався до побратимів. Останнім для Ярослава став бій 20 серпня, який він прийняв поблизу населеного пункту Новоселівка Луганської області. Йому назавжди залишився 31 рік.

«Знаєте, Ярослав добровільно пішов на війну, інакше не міг. Він завжди був попереду. Навіть строкову службу ніс не інакше, як у Президентському полку, – розповідає мама Героя Людмила Іванівна. – Після поранень Ярослав знову й знову повертався на фронт. Казав: «Мама, ти не знаєш як там хлопцям важко». Зараз побратими мого синочка гарно відгукуються про нього. Розповідають, як багато доброго зробив і як багато хлопців із поля бою виніс…»

Церемонія прощання із Ярославом Ковальовим розпочнеться о 12:00 поминальною панахидою у Спасо-Преображенському кафедральному соборі. Далі траурна процесія рушить до будинку Захисника за адресою: вул. Пирогова, 129.

Поховають Героя близько 13:30 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Вічна пам'ять та шана!