У Вінниці презентуватимуть нову веб-систему вільного дистанційного навчання

Новини Вінниці / У Вінниці презентуватимуть нову веб-систему вільного дистанційного навчання

У галерея ХХІ у Вінниці 9 вересня об 11:00 відбудеться презентація нової веб-системи вільного дистанційного навчання в Україні LEARNING VPV.

У галерея ХХІ у Вінниці 9 вересня об 11:00 відбудеться презентація нової веб-системи вільного дистанційного навчання в Україні LEARNING VPV.

Цієї весни всі українські навчальні заклади вимушені були в екстреному режимі змінити умови навчального процесу. Враховуючи досвід карантинних обмежень, його вплив та наслідки на навчальний процес, автори новації пропонують систему для незалежної дистанційної освіти. Вона створена українськими фахівцями на території України.

«Наша розробка може слугувати як гармонійним доповненням до класичного аудиторного навчання, так і тимчасовим його замінником в умовах форс-мажорних обставин. Веб-система learning.vpv.ua. постійно розвивається, відкрита до адаптації для вирішення завдань, які постають саме перед національною освітою України», - зазначається в анотації проєкту.

Як вказують автори, на початок навчального року вони очікували побачити національну освітню платформу представлену урядом. Але, на жаль її не було представлено. Тому вінницькі програмісти не знають, чи розроблялась вона взагалі, хоча мова про це йшла.

«Тому нами було прийнято рішення анонсувати власну розробку та передати її у безкоштовне використання українським учбовим закладам», - кажуть розробники.

Олеся Рудницька

8 вересня, 2020