У Вінниці представлять доброчинну виставу про американську співачку з українським корінням

Новини Вінниці / У Вінниці представлять доброчинну виставу про американську співачку з українським корінням

Актори Вінницького академічного українського музично-драматичного театру ім. М.К. Садовського планують на початку квітня представити виставу про надзвичайно талановиту співачку Квітку Цісик.

Актори Вінницького академічного українського музично-драматичного театру ім. М. Садовського планують на початку квітня представити виставу про надзвичайно талановиту співачку Квітку Цісик.

Актриса народилася й жила у США, її батьки – українські емігранти. В Україні вона стала відомою завдяки своїм кільком альбомам, куди увійшли найкращі українські пісні, зокрема «Я піду в далекі гори», «Ніч така місячна», «Колискова» та інші. Ці композиції в її виконанні надзвичайно сподобалися багатьом українцям у різних країнах світу.

З пропозицією зробити виставу за п'єсою драматурга Олега Миколайчука-Низовця до адміністрації вінницького театру звернувся американський продюсер проекту «Незабутня Квітка» Алекс Гутмахер. Цей проект реалізується за підтримки Міністерства культури й Вінницької ОДА.

Як відомо, К. Цісик померла 20 років тому від важкої хвороби. Кошти, які зберуть від продажу квитків на присвячену їй виставу, витратять на придбання пересувного мамографа. Його використовуватимуть на Вінниччині для обстежень жінок та профілактики раку молочної залози.