У Вінниці повідомили про підозру учасникам ОЗГ, які спеціалізувались на продажі фальсифікату

Новини Вінниці / У Вінниці повідомили про підозру учасникам ОЗГ, які спеціалізувались на продажі фальсифікату

У січні 2023-го у Вінницькому районі було облаштовано склад, схему закупівлі та розповсюдження фальсифікованого алкоголю та сигарет. Наразі організатору ОЗГ та його «колегам» по нелегальному бізнесу повідомлено про підозру.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.   

Над виявленням та процесуальним супроводом займались також ГУНП у Вінницькій області (у взаємодії з Управлінням стратегічних розслідувань у Вінницькій області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції). Організатору та двом учасникам організованої злочинної групи 21 серпня повідомлено про підозру у зайнятті незаконним виготовленням та розповсюдженням контрафактних алкогольних і тютюнових виробів (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204 КК України).

За даними слідства, місцевий житель налагодив схему для зберігання, перевезення та збуту підакцизних товарів (алкогольних напоїв та тютюнових виробів), залучивши до її складу двох своїх знайомих.

Організатор робив замовлення в «оптовика» і купував незаконно виготовлені горілчані напої у тетрапаках ємністю 10 літрів та полімерних пляшках ємністю 1,5 л, спирт в бочках по 200 літрів, а також незаконно виготовлені цигарки.

Отриману нелегальну продукцію група накопичувала у підсобних приміщеннях, звідки для продажу розвозила по магазинах та МАФах на території Вінницького району.

Під час обшуків у підозрюваних виявлено та вилучено транспортні засоби, що використовувалися під час вчинення злочину, 4280 літрів фальсифікованого алкоголю в тетрапаках та пластиковій тарі, а також 1900 літрів спирту, на які накладено арешт.

Наразі тривають слідчі дії, спрямовані на швидке, повне та неупереджене дослідження всіх обставин вчинення кримінального правопорушення.

Новини Вінниці / У Вінниці повідомили про підозру учасникам ОЗГ, які спеціалізувались на продажі фальсифікату Новини Вінниці / У Вінниці повідомили про підозру учасникам ОЗГ, які спеціалізувались на продажі фальсифікату
Макс Мельник

23 серпня, 2023