У Вінниці повідомили про підозру у шахрайстві трьом ув’язненим, які ошукували людей через мобільні додатки

Новини Вінниці / У Вінниці повідомили про підозру у шахрайстві трьом ув’язненим, які ошукували людей через мобільні додатки

На Вінниччині правоохоронці розкрили потужне угрупування, яке складалось як з ув’язнених, так і їхніх посібників на волі, які ошукували громадян. Наразі повідомлено про підозру організатору та двом членам організованої групи, які шляхом обману заволоділи коштами мешканців різних регіонів України (ч. 4 ст. 190 КК України).

Як повідомляють у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, за даними слідства члени організованої злочинної групи, відбуваючи покарання в одній із установ виконання покарань Вінниччини, використовуючи наявну у мобільних додатках миттєвого обміну повідомленнями інформацію про анкетні дані потерпілих, по черзі телефонували їм, представляючись працівниками різних структурних підрозділів банківських установ, вводили в оману, повідомляючи про спроби іншими особами здійснити несанкціоновані зняття коштів з їх карткових рахунків, та пропонували запобігти цим спробам шляхом зняття і перерахування коштів на інші рахунки банку, які насправді були підконтрольні членам злочинного угруповання. Ввівши в оману потерпілих,  члени організованої групи завдали їм збитків на понад 150 тис. грн.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів перед судом підозрюваним загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на минулому тижні стало відомо, що у Стрижавській колонії ув’язнені ошукували військових та їх родини: пропонували «дешеві генератори» та «допомогу у звільненні з полону».

Аферисти «продавали» цивільним і військовим генератори та техніку для потреб фронту за заниженими цінами, а також через фейкові акаунти пропонували за винагороду «допомогти звільнити з полону»… На Вінниччині викрили аморальний бізнес засуджених.

Організували злочинний бізнес четверо засуджених за тяжкі та особливо тяжкі злочини. Допомагали їм шестеро спільників на волі з Вінницької, Чернівецької та Житомирської областей.

Макс Мельник

31 січня, 2023