У Вінниці повідомили про підозру двом українцям, які «полювали» на HIMARS

Новини Вінниці / У Вінниці повідомили про підозру двом українцям, які «полювали» на HIMARS

Служба безпеки затримала ще двох учасників розгалуженої агентурної мережі ФСБ РФ, які проводили розвідувально-підривну діяльність у прифронтових районах Донеччини. Це – жителі Краматорська та Краснограду, що на Харківщині. П’ятьох їхніх спільників було затримано під час контрдиверсійних заходів української спецслужби у грудні 2022-го та на початку весни поточного року.

Як повідомляють у пресслужбі СБУ, ворожі агенти з українським громадянством збирали розвіддані про місця базування та переміщення підрозділів Сил оборони на території Краматорського району. Передусім вони намагались виявити бойові позиції реактивних артилерійських систем HIMARS та передати відповідні координати агресору.

Співробітники СБУ своєчасно викрили, задокументували злочинні дії і затримали обох зловмисників під час виконання ними ворожого завдання. Комунікацію з окупантами вони підтримували через свого родича, що проживає у Москві та перебуває «на зв’язку» з кадровими співробітниками фсб.

При обшуках за місцями проживання затриманих виявлено мобільні телефони та інші речові докази незаконної діяльності.

Як повідомляють у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, за даними слідства, 47-річний житель м. Краматорська Донецької області та 43-річний житель м. Краснограда Харківської області у 2022 році свідомо увійшли до складу агентурно-інформаторської мережі, яка була організована на тимчасово окупованих територіях та діяла в інтересах спецслужб рф.

За фактом державної зради чолвоікам повідомлено про підозру (ч. 2 ст. 111 КК України).

Олег Верлан

5 травня, 2023