У Вінниці посол Ізраїлю Міхаель Бродський згадав, що саме місцева українська родина врятувала його бабцю під час Голокосту

Новини Вінниці / У Вінниці посол Ізраїлю Міхаель Бродський згадав, що саме місцева українська родина врятувала його бабцю під час Голокосту

Надзвичайний та Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні Міхаель Бродський 19 січня вперше відвідав Вінницю. Дипломат зустрівся з очільниками області та міста, з якими обговорив економічні, культурні та просвітницькі проєкти, зокрема можливість стажування студентів-медиків в ізраїльських університетах.

Коріння дипломата походить з Вінниччини. Його бабуся народилась та виросла у селі Крищинці Тульчинського району. Відвідав Посол Ізраїлю меморіал жертвам Голокосту на вулиці Максимовича.

Як зазначає JewishNews, прийшовши до цього місця разом із Леонідом Трахтенбергом, директором музею Голокосту у Вінниці, Міхаель Бродський вшанував пам'ять загиблих хвилиною мовчання. Дипломат розповів, що його бабуся пережила Другу світову війну на Вінниччині, була у гетто у селі Печора. Втікши з концтабору, 20-річна жінка зуміла втекти. Їй вдалося вижити, бо її врятувала одна місцева українська родина.

Пам'ять про цю історію зберігається у сім'ї ізраїльського дипломата. Фонд Стівена Спілберга зняв про його бабусю фільм.

Окрім цього, посол нагадав, що Україна перебуває на четвертому місці за кількістю Праведників народів світу – 2673 українців, які удостоїлися цього звання офіційно. Вінницька область посідає перше місце в Україні за кількістю Праведників народів світу.

Також у рамках візиту дипломат передав гуманітарну допомогу дитячій інфекційній лікарні, зустрівся з місцевою єврейською громадою та представниками БФ «Християни за Ізраїль — Україна».