У Вінниці попрощалися з чотирирічною Лізою, яка загинула внаслідок ракетного удару РФ

Новини Вінниці / У Вінниці попрощалися з чотирирічною Лізою, яка загинула внаслідок ракетного удару РФ

Сьогодні, 17 липня, у Вінниці провели в останню путь 4-річну Лізу Дмитрієву. «Сонячна» дівчинка стала однією з жертв російських терористів, які 14 липня завдали ракетного удару по площі Перемоги. Дитинка разом з мамою якраз йшла на заняття до логопеда. Востаннє… Ліза загинула одразу, її маму рятують лікарі.

«Вони її дуже любили. Я згадую, як бабуся розказувала, як вона зранечку прокидається, щоб маму не будити, то до бабусі підходить, розплющує їй очі і каже: «Не спиш». А бабуся робила вигляд, що спить, щоб, можливо, і вона ще поспала, але вона рано прокидалася. У них є собака мопс, не пам'ятаю, як звати, то йому теж буде важко, бо Ліза на ньому і спала, і лежала. Всім важко, сім'ї — найважче», — розповіла «Суспільному» колега бабусі дівчинки Гелена Сидоренко.

Відспівували Лізу у Спасо-Преображенському кафедральному соборі, а поховали дівчинку на міському цвинтарі у Сабарові.

Після тяжкого поранення мати дівчинки Ірина забула більшість з подій 14 липня.

«Ірина важка, правда, стабільна. Добре, що вона прийшла в свідомість. Вона не знає дуже багатьох обставин, і навіть про сьогоднішню подію ми теж її ще не інформували. І сподіваємося просто на її одужання, на ті сили, які необхідні їй, і тим людям, які потерпіли від трагедії», — пояснила волонтерка Олена Верлан-Кульшенко.

Нагадаємо, наразі відомо про смерть внаслідок ракетного удару 24 цивільних осіб. Десятки поранено, деякі з них у надважкому стані, адже мають опіки понад 75% тіла.

Фото: Суспільне

Новини Вінниці / У Вінниці попрощалися з чотирирічною Лізою, яка загинула внаслідок ракетного удару РФНовини Вінниці / У Вінниці попрощалися з чотирирічною Лізою, яка загинула внаслідок ракетного удару РФНовини Вінниці / У Вінниці попрощалися з чотирирічною Лізою, яка загинула внаслідок ракетного удару РФНовини Вінниці / У Вінниці попрощалися з чотирирічною Лізою, яка загинула внаслідок ракетного удару РФНовини Вінниці / У Вінниці попрощалися з чотирирічною Лізою, яка загинула внаслідок ракетного удару РФНовини Вінниці / У Вінниці попрощалися з чотирирічною Лізою, яка загинула внаслідок ракетного удару РФНовини Вінниці / У Вінниці попрощалися з чотирирічною Лізою, яка загинула внаслідок ракетного удару РФНовини Вінниці / У Вінниці попрощалися з чотирирічною Лізою, яка загинула внаслідок ракетного удару РФ