У Вінниці понад 23 тисячі людей оформили статус переміщених осіб – Сергій Моргунов

Новини Вінниці / У Вінниці понад 23 тисячі людей оформили статус переміщених осіб – Сергій Моргунов

Точну кількість вимушених переселенців у Вінниці складно підрахувати, адже багато сімей мають кошти, аби самостійно вирішувати власні проблеми, тому не звертаються за реєстрацією. Про те, що мова йде про десятки тисяч, свідчать навіть кількість автівок з інших регіонів у дворах багатоповерхівок та їх співвідношення до транспортних засобів з вінницькою реєстрацією.

«Продовжуємо приймати людей із зони бойових дій. Наразі 23 тисячі внутрішніх переселенців зареєструвалися. І завдяки нашій роботі з Всесвітньою продовольчою програмою ООН десять тисяч родин отримали фінансову допомогу, а це 20 тисяч осіб. Спільні зусилля дають результат. Наша єдність потрібна Вінниці, нашій армії, нашій країні! Разом наближаємо нашу Перемогу!», - каже міський голова Сергій Моргунов.

Також він у соцмережах зазначив, що суботній ранок у Вінниці розпочався з сигналів тривоги. Міські служби виконують свою щоденну роботу, щоб у місті був порядок. На 50 вулицях полагодили ділянки доріг після зими. А в результаті весняного прибирання вже вивезли майже півтори тонни вуличного сміття.

«Напередодні Дня довкілля вінницька молодь зібралася на толоку, щоб чистішою стала територія біля річечки в районі вул. Привокзальної», - додав мер.

Олеся Рудницька

16 квітня, 2022