У Вінниці понад 12 тисяч людей оформили статус переміщених осіб – Сергій Моргунов

Новини Вінниці / У Вінниці понад 12 тисяч людей оформили статус переміщених осіб – Сергій Моргунов

У Вінниці все спокійно. Міські служби – усі на своїх місцях: інфраструктура функціонує безперебійно. Громадський транспорт ходить за розкладом.

Про це написав у соцмережах міський голова Сергій Моргунов.

«Бізнес, адаптуючись до нових умов, змінив логістику постачання товарів, щоб на полицях магазинів було всього вдосталь. Не припиняють роботу наші соціальні служби. Понад 12 тисяч людей оформили статус переміщених осіб. І завдяки продовольчій програмі ООН, вже 2,5 тисячі з них зареєструвались на отримання грошової допомоги. Також ми очікуємо розгортання інших гуманітарних місій», - говорить Сергій Моргунов.

Також очільник міста додав, що важливо не тільки підтримувати людей матеріально, а і спробувати увійти в їх становище, бути терплячими і чуйними.

«Наша громада завжди була дуже толерантною, і переселенці цінують це і вдячні вінничанам», - зазначає міський голова.

Крім того, Сергій Моргунов розповів, що з Данії надійшов вантаж з продуктами, засобами гігієни, спальними комплектами, дитячими іграшками. Команда Гуманітарного штабу відсортує допомогу та передасть тим, хто її потребує зараз найбільше.

«Упевнений: злагоджена робота і згуртованість – це наші сильні сторони. Разом ми йдемо до нашої перемоги. Стоїмо!», - наголосив мер.

Олеся Рудницька

5 квітня, 2022