У Вінниці померла відома акторка театру і кіно Лідія Бєлозьорова

Новини Вінниці / У Вінниці померла відома акторка театру і кіно Лідія Бєлозьорова

У Вінниці на 77 році життя померла народна артистка України Лідія Бєлозьорова. Улюблениця тисяч глядачів пів століття віддала сцені.

Про смерть акторки 15 лютого повідомили у Вінницькому академічному музично-драматичному театрі ім.Миколи Садовського.

«Як же боляче писати й говорити, що наш театр зазнав страшенної втрати... Пішла в засвіти народна артистка України, майстриня сцени, улюблениця тисячі глядачів --  Лідія Олексіївна Бєлозьорова... Майже 60 років на сцені, 50 з яких служила у Вінницькому театрі. Талановита красуня з чарівним голосом не могла не викликати захоплення глядачів, режисерів й колег по сцені. Ролі просто сипались. А вона благословляла своїх героїнь», - вказується у некролозі.

Лідія Олексіївна народилась у Херсоні. З 1964 року вона акторкою Херсонського музично-драматичного театру.

Після закінчення у 1968-му Київського державного інституту театрального мистецтва ім. І. Карпенка-Карого грала у Рівненському облдрамтеатрі.

У 1969—1972 роках — акторка Львівського українського драматичного театру ім. М. Заньковецької. А з 1972 року — акторка Вінницького обласного музично-драматичного театру ім. М. Садовського. На сцені Вінницького театру зіграла понад 100 ролей. Серед них Одарка («Запорожець за Дунаєм»), Наталка Полтавка («Наталка Полтавка»), Марія («Дванадцята ніч»), дружина Тев'є («Поминальна молитва»), Баядера («Баядера»), Мірандоліна («Мірандоліна»), Ханума («Ханума»), Любов Хведоровна («Мазепа»), Бобренчиха («Маруся Чурай»), Памела («Дорога Памела»), Бернарда Альба («Дім Бернарди Альби»), Марія Василівна («Дядя Ваня»), Марселін («Божевільний день, або Одруження Фігаро»), «Осіння мелодія», Дульський («Мораль пані Дульської»).

З 1971-го знімалась у кіно, зокрема у картинах «Пропала грамота» та «Веселі Жабокричі», які увійшли до Золотого фонду України.. У 2000-их виконувала ролі у двох сезонах серіала «Повернення Мухтара».

«Осиротіли… Висловлюємо співчуття родині... й усім нам, хто любив, підтримував, розумів, аплодував і дарував квіти… Акторці, матусі, бабусеньці, сестрі, подрузі, колезі Вічна пам'ять і Царство Небесне», - висловлюють співчуття колеги.