У Вінниці покажуть провокативні роботи митців, які стали фіналістами конкурсу Натана Альтмана

Новини Вінниці / У Вінниці покажуть провокативні роботи митців, які стали фіналістами конкурсу Натана Альтмана

У Вінниці визначили фіналістів конкурсу імені Натана Альтмана – всесвітньо відомого художника, який народився у Вінниці.

У Вінниці визначили фіналістів конкурсу імені Натана Альтмана – всесвітньо відомого художника, який народився у столиці Поділля. Конкурс став вже традиційним і проводиться у Вінниці шостий рік поспіль.

В нинішньому році  з 56 заявок, які надійшли від молодих авторів, журі обрало 14 найцікавіших та один спеціальний проєкт. Усі роботи фіналістів презентуватимуть 28 листопада у виставковій залі культурного центру «Галерея ХХІ». В експозиції будуть представлені різні жанри – від традиційних живопису, графіки і колажу до новаторських і дещо провокаційних інсталяцій та відео-арту.

В конкурсі брали участь митці з Вінниці, Львова, Одеси та Харкова. Хто з них стане кращим на думку журі, стане відомо вже у четвер, під час відкриття виставки. Переможець отримає спеціальну премію «Асоціації арт-галерей України» - право на проведення персональної виставки в Києві в галереї «Совіарт» протягом 2020 року. Окрема номінація буде вручена від Харківської муніципальної галереї.

«Цього року всеукраїнський конкурс у сфері сучасного візуального мистецтва для молодих художників імені Натана Альтмана проводиться у Вінниці вже в шосте і представляє кращих за версією проекту молодих митців України. Його вже давно називають шансом для молодих митців презентувати свою творчість і поборотися за можливість безкоштовно виставитися в одній зі столичних галерей. До участі запрошуються усі без винятку художники віком до 35 років. Вітається - творчий пошук, креативність, експерименти та інновації», - повідомив керівник проекту Олександр Никитюк.

Організаторами конкурсу виступили Вінницька міська рада та «Лабораторія актуальної творчості» у партнерстві з Асоціацією арт-галерей України та Харківською муніципальною галереєю.

 

Новини Вінниці / У Вінниці покажуть провокативні роботи митців, які стали фіналістами конкурсу Натана АльтманаНовини Вінниці / У Вінниці покажуть провокативні роботи митців, які стали фіналістами конкурсу Натана АльтманаНовини Вінниці / У Вінниці покажуть провокативні роботи митців, які стали фіналістами конкурсу Натана АльтманаНовини Вінниці / У Вінниці покажуть провокативні роботи митців, які стали фіналістами конкурсу Натана АльтманаНовини Вінниці / У Вінниці покажуть провокативні роботи митців, які стали фіналістами конкурсу Натана Альтмана
Марина Карабай

26 листопада, 2019