У Вінниці почали тестувати «зелену хвилю» на Келецькій

Новини Вінниці / У Вінниці почали тестувати «зелену хвилю» на Келецькій

З 2019 року у Вінниці започатковують створення «зелених хвиль» на магістральних вулицях. Шостою стала вулиця Келецька. Наразі ця система запрацювала там у тестовому режимі.

Із 2019 року у Вінниці започатковують створення «зелених хвиль» на магістральних вулицях. Шостою стала вулиця Келецька. Наразі ця система запрацювала там у тестовому режимі.

Нагадаємо, минулого року «зелену хвилю» запровадили на дорогах з найбільшим потоком автомобілів. Це Київська, Брацлавська, Лебединського, Немирівське та Хмельницьке шосе. Впровадження такої системи дозволило водіям скорочувати час проїзду великих перехресть в середньому більш ніж на 30%.

«Наразі ми тестуємо «зелену хвилю» по вул. Келецькій. В процесі тестування ми вносимо певні корективи у програму. Нам потрібно розвантажити найбільш проблемне перехрестя Келецька – 600-річччя. Дивимося, як нам варто скорегувати роботу світлофорів. Загалом по вул. Келецькій буде задіяно 11 світлофорних об’єктів. Моніторинг і налагодження системи буде тривати кілька тижнів. Наша мета – покращити пропускну здатність по вул. Келецькій, що буде економити час водіїв», – повідомив  т.в.о директора Вінницького КП "СМЕД ОДР" Сергій Чернов.

Додатковою зручністю «зеленої хвилі» має стати  те, що водії, які в’їжджатимуть на Келецьку на зелене світло і дотримуватимуться швидкості 50 км/год, зможуть без суттєвих зупинок проїхати всю вулицю. 

Макс Мельник

6 лютого, 2020