У Вінниці почали будувати дорогу до індустріальних парків

Новини Вінниці / У Вінниці почали будувати дорогу до індустріальних парків

На сході Вінниці будівельники почали заливати бетоном дорогу, призначену для важкого та габаритного транспорту. Цей шлях буде вести одразу до трьох індустріальних парків – «Вінтер Спорт», «Вінницького індустріального парку» та «Вініндастрі».

Про це повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Загальна протяжність поки безіменної магістралі – півтора кілометра. Товщина бетонного покриття – 65 см. Будівництво планують завершити влітку 2023 року.

«Бетон на дорозі набагато міцніший, ніж звичайне асфальтне покриття. Така дорога здатна витримати багатотонні вантажівки з сировиною та продукцією, які курсуватимуть між підприємствами. Також бетон не реагує на перепади температур, відповідно – прослужить довше. Гарантійний термін експлуатації покриття – до 15 років», - зхазначає очільник міста.

Прогнозується, що на заводах, які розмістяться на цій території, працюватимуть тисячі людей. Для їхнього комфорту та безпеки передбачені тротуари та велосипедні доріжки.

«Важливо, що ми ще у 2015 році взяли на себе зобов'язання забезпечити інфраструктурою Вінницький індустріальний парк і дотримуємось свого слова. За цей час ми проклали водопровід, каналізацію, газові мережі та прийняли рішення щодо створення комплексної системи енергозабезпечення», - підкреслив мер.

Новини Вінниці / У Вінниці почали будувати дорогу до індустріальних парківНовини Вінниці / У Вінниці почали будувати дорогу до індустріальних парківНовини Вінниці / У Вінниці почали будувати дорогу до індустріальних парків