У Вінниці підозрюваного у замаху на вбивство родичів пенсіонера залишили під вартою

Новини Вінниці / У Вінниці підозрюваного у замаху на вбивство родичів пенсіонера залишили під вартою

Сьогодні, 13 квітня, Вінницький апеляційний суд залишив у силі ухвалу слідчого судді Вінницького міськсуду, якою до жителя Хмільницького району як запобіжний захід застосовано тримання під вартою. Чоловіка підозрюють у замаху на вбивство родичів.

Як повідомляє пресслужба Вінницького апеляційного суду, із таким рішенням суду першої інстанції не погодилася адвокатка підозрюваного й подала апеляційну скаргу. Захисниця просила його скасувати й ухвалити нове, яким клопотання слідчого про обрання підозрюваному запобіжного заходу відхилити.

Захищаючи підозрюваного, зокрема вона зауважила, що 68-річний пенсіонер позитивно характеризується та має міцні соціальні зв’язки. До того ж хворіє на ендокринну недугу. Що ж до ризиків, то їх, каже, прокурор не довів.

Однак за злочин, у якому підозрюють селянина, передбачено до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Йдеться про замах на вбивство сина, внука та племінника. Як установило слідство, нетверезий пенсіонер на подвір’ї кинув у них гранату. Такий вчинок спровокувала сварка під час спільного застілля в домі літньої людини. Він обернувся травмуванням гостей.

Додамо, що підозрюваний перебуватиме під вартою до 5 червня цього року.

Макс Мельник

13 квітня, 2022