У Вінниці «переселенець» обікрав квартиру. Рецидивіст підібрав ключі від двері

Новини Вінниці / У Вінниці «переселенець» обікрав квартиру. Рецидивіст підібрав ключі від двері

Вінницькі оперативники 8 серпня затримали жителя Запорізької області, якого вважають причетним до викрадення майна мешканця обласного центру. За такий злочин «переселенцеві» загрожує до 8 років позбавлення волі.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, із заявою про злочин звернувся 34-річний потерпілий. Вінничанин розповів, що у своєму помешканні він виявив відсутність ноутбука, планшета, сумки та інших особистих речей. 

У ході оперативно-розшукових заходів працівники поліції встановили, що до крадіжки причетний 31-річний раніше судимий за майнові злочини мешканець міста Енергодар.

З’ясувалось, що зловмисник проник до чужої квартири, підібравши ключ до замка вхідних дверей. Скориставшись відсутністю господаря помешкання, він поцупив його речі та втік.

Затримали правопорушника у Вінниці. У скоєному він зізнався. Викрадене у нього частково вилучено, інше майно він встиг реалізувати.

Наразі слідчими вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання йому запобіжного заходу.

За цим фактом розслідується кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 (крадіжка) КК України. Санкція статті передбачає покарання - до восьми років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснюється Вінницькою окружною прокуратурою.

Макс Мельник

9 серпня, 2023