У Вінниці передали до суду «героїнову» справу

Новини Вінниці / У Вінниці передали до суду «героїнову» справу

Службою Безпеки завершено розслідування справи щодо наркокартелю, який імпортував героїн та кокаїн, а також розповсюджував у різних регіонах оптовими партіями. Наразі обвинувачення висунуто лідеру угрупування та восьми його підлеглим.

Службою Безпеки завершено розслідування справи щодо наркокартелю, який імпортував героїн та кокаїн, а також розповсюджував у різних регіонах оптовими партіями. Наразі обвинувачення висунуто лідеру угрупування та восьми його підлеглим.

Як повідомляють у прес-службі УСБУ у Вінницькій області, у грудні 2020 року спецслужба  блокувала діяльність злочинного угруповання, яке мало мільйонні «прибутки» від збуту оптових партій наркотичних засобів і психотропних речовин до різних регіонів країни. 

Нині завершено досудове розслідування стосовно лідера злочинного угруповання. Обвинувальний акт за ч. 1 ст. 255 (керівництво злочинною організацією), ч. 2 ст. 255 (участь у злочинній організації), ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 305 (контрабанда особливо небезпечних наркотичних засобів у великих розмірах, тобто їх переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, вчинене у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28, ч. 2, ч. 3 ст. 307 (незаконне придбання, зберігання, пересилання, збут наркотичних засобів та психотропних речовин в особливо великих розмірах, вчинене у складі злочинної організації) Кримінального кодексу України скеровано до суду.

«За даними слідства, вказана особа, яка підсудна в обвинуваченні у створенні злочинної організації, на початку 2020 року, продовжила незаконну діяльність раніше створеного ним стійкого ієрархічного об`єднання – злочинної організації для протиправного особистого збагачення через вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів і психотропних речовин. Також він організував переправлення на територію України кокаїну і особливо небезпечного – героїну», - зазначають в СБУ.

Слідством встановлено, що свій «товар» зловмисники пропонували на заздалегідь створених пабліках у соціальних мережах і доправляли його замовникам через так звані «закладки» та поштовими сервісами. Для цього члени угруповання створили у регіонах України розгалужені мережі наркокур’єрів.

Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років.

Крім того, обвинувальні акти скеровано до суду відносно 8 активних учасників цього міжрегіонального угруповання, які на даний час, перебуваючи під вартою, очікують судового розгляду.

Макс Мельник

8 червня, 2021