У Вінниці освятили пам’ятник Героям Небесної Сотні

Новини Вінниці / У Вінниці освятили пам’ятник Героям Небесної Сотні

Сьогодні, 21 жовтня, у Вінниці освятили пам’ятник, який увічнює подвиг Героїв Небесної Сотні – «Дерева Свободи». Церемонію освячення, у день народження загиблого на майдані вінничани Максима Шимка, здійснив капелан Повітряних Сил України, отець Віктор.

Сьогодні, 21 жовтня, у Вінниці освятили пам’ятник, який увічнює подвиг Героїв Небесної Сотні – «Дерева Свободи». Церемонію освячення, у день народження загиблого на майдані вінничани Максима Шимка, здійснив капелан Повітряних Сил України, отець Віктор.

«Сьогодні було б 39 років моєму сину Максиму. Він 4,5 роки тому пішов на Майдан захищати нашу свободу. Він хотів, щоб ми жили мирно, і щоб завжди було почуття гідності, а люди добре пам’ятали, що Україна понад усе. Тому що ми родилися на цій землі, вона дана нам Богом, і це дуже важливо. Дякую всім, хто захищає Україну. Тому що в нас іде війна. Хочу, щоб у нас була перемога, а потом мирне життя», - сказала мати Максима Зоя Кузьменко.

Вшанувати пам’ять загиблих на Майдані прийшли представники громадськості, діти, військові Повітряних Сил України та волонтери. Серед почесних гостей, які приїхали до Вінниці, були і родини Героїв Небесної Сотні з різних куточків країни.

«Якби хлопці наші не пішли - України би зараз не було. Війна забрала вже багато дітей, патріотів і треба віддавати шану бійцям. Але ми часто-густо забуваємо про їхніх батьків, про мам, татів, котрі втратили своїх дітей. Сьогодні ми приїхали підтримати Зою Семенівну – маму Максима. Ми займаємося патріотичним вихованням, ми хочемо, щоб справа наших дітей не вмерла, щоб вона жила, щоб Україна змінювалася. Ми немає права скласти руки. Вінничани підтримуйте матерів, котрі втратили своїх синів, котрі відали своїх синів і вони зараз воюють на фронті, поважайте їх і тоді Україна почне змінюватися», - зазначив Володимир Голоднюк з Терномільщини, батько хлопчика в блакитному шоломі, Героя Небесної Сотні Устима Голоднюка.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Майдану та загиблих на Сході України. Згодом поклали до підніжжя пам’ятника Героям Небесної Сотні квіти пам’яті і пошани.

Після з Майдану Небесної сотні учасники меморіального заходу колоною пішли до колишнього кінотеатру «Росія», де триватиме лицарський турнір за правилами історичного середньовічного бою, який вже другий рік поспіль буде присвячено пам’яті загиблого вінничанина, Героя Небесної Сотні Максима Шимка, який також був членом клубу історичної реконструкції «Білий вовк».

Новини Вінниці / У Вінниці освятили пам’ятник Героям Небесної Сотні Новини Вінниці / У Вінниці освятили пам’ятник Героям Небесної Сотні Новини Вінниці / У Вінниці освятили пам’ятник Героям Небесної Сотні Новини Вінниці / У Вінниці освятили пам’ятник Героям Небесної Сотні Новини Вінниці / У Вінниці освятили пам’ятник Героям Небесної Сотні Новини Вінниці / У Вінниці освятили пам’ятник Героям Небесної Сотні Новини Вінниці / У Вінниці освятили пам’ятник Героям Небесної Сотні Новини Вінниці / У Вінниці освятили пам’ятник Героям Небесної Сотні Новини Вінниці / У Вінниці освятили пам’ятник Героям Небесної Сотні Новини Вінниці / У Вінниці освятили пам’ятник Героям Небесної Сотні Новини Вінниці / У Вінниці освятили пам’ятник Героям Небесної Сотні Новини Вінниці / У Вінниці освятили пам’ятник Героям Небесної Сотні Новини Вінниці / У Вінниці освятили пам’ятник Героям Небесної Сотні Новини Вінниці / У Вінниці освятили пам’ятник Героям Небесної Сотні Новини Вінниці / У Вінниці освятили пам’ятник Героям Небесної Сотні Новини Вінниці / У Вінниці освятили пам’ятник Героям Небесної Сотні Новини Вінниці / У Вінниці освятили пам’ятник Героям Небесної Сотні Новини Вінниці / У Вінниці освятили пам’ятник Героям Небесної Сотні Новини Вінниці / У Вінниці освятили пам’ятник Героям Небесної Сотні Новини Вінниці / У Вінниці освятили пам’ятник Героям Небесної Сотні Новини Вінниці / У Вінниці освятили пам’ятник Героям Небесної Сотні Новини Вінниці / У Вінниці освятили пам’ятник Героям Небесної Сотні