У Вінниці організували риболовлю для військових, які перебувають на реабілітації

Новини Вінниці / У Вінниці організували риболовлю для військових, які перебувають на реабілітації

На мальовничому Соцькому озері у Вінниці відбувся терапевтичний пікнік для військових, які проходять реабілітацію після поранень.

10 липня для українських Захисників, які проходять реабілітацію в одному з медичних закладів Вінниці, на Соцькому озері провели дружній пікнік. Військові насолоджувалися чудовими емоціями, смачними стравами, риболовлею та прогулянками на свіжому повітрі. Організатором заходу виступив Центр реабілітації «Гармонія» імені Раїси Панасюк спільно з лікувальним закладом та за підтримки Департаменту соціальної політики Вінницької міської ради.

Андрій Щербацький, працівник Центру реабілітації «Гармонія», наголосив на важливості таких заходів для військових, які проходять реабілітацію від отриманих травм. Він підкреслив, що подібні зустрічі сприяють зменшенню тривожності, допомагають соціалізуватися та надають можливість використовувати інвалідні візки на свіжому повітрі, що сприяє їхній інтеграції.

Це вже другий подібний захід, організований цього року «Гармонією». У планах на майбутнє – організація ще більшої кількості таких подій, адже багато людей, які отримали травми, часто бояться виходити з дому через фізіологічні або логістичні проблеми.

Олександр Пирогов, терапевт, який працює з військовими, зазначив важливість багатопрофільного підходу у реабілітації, який допомагає пацієнтам швидше відновлюватися. Він також наголосив на значущості психологічної підтримки для тих, хто постає перед труднощами.

Фахівчиня з Ямполя Наталія Кучерява, яка проходить курси у вінницькому медичному закладі, зазначила, що подібні заходи допомагають лікарям побачити зміни у настрої пацієнтів та створити максимальні умови для їхньої реабілітації. Вона підкреслила важливість підтримки і взаємодії в часи випробувань.

Серед учасників змагань був військовий Олексій, який проходить лікування після поранення, отриманого у Донецькій області. Він поділився, що до початку війни був палким рибалкою і з великим задоволенням взяв до рук вудочку під час цього заходу. 

«Дякую організаторам за можливість відвідати природу, насолодитись її красою та гармонією. Тут ми можемо відволіктись, перепочити від палатних "стін", порибалити, покуштувати смачну рибну юшку та шашлик. За два місяці реабілітації я вже можу ходити, так би мовити, бігати. Тому вдячний усім за підтримку та можливість відпочити», – зазначив військовий.

Михайло Білик

11 липня, 2024