У Вінниці опублікували петицію щодо створення інфраструктури для занять з військової підготовки

Новини Вінниці / У Вінниці опублікували петицію щодо створення інфраструктури для занять з військової підготовки

Заступник голови ГО «Вінницька федерація страйкболу» Сергій Кириченко 8 червня опублікував до міськради петицію щодо «створення інфраструктури для можливості проведення тактичних занять з військової підготовки для цивільних та військовослужбовців».

Він звернувся з проханням щодо виділення і облаштування території для можливості проведення тактичних занять з військової підготовки для цивільних та військовослужбовців на базі страйкбольної (не вогнепальної) зброї та її аналогів.

«Саме створення даної інфраструктури буде сприяти покращенню підготовки цивільного населення та військових підрозділів під час проведення тактичних занять і тренувань. Ми віримо, що це дасть змогу покращити опір ворогу і зберегти більше життів. Просто хочемо привести слова командира полку спецпризначення «Азов» підполковника Національної гвардії України Прокопенка Д.Г., які ми повністю підтримуємо: «Жодне озброєння не буде працювати без професійно підготовлених військовослужбовців, що робить їх найціннішим елементом армії».

Враховуючи досвід, що ГО «Вінницька федерація страйкболу» отримала за останні 3 місяці, допомагаючи нашим військовим підрозділам з ЗСУ, ТрО, НГУ, Добровольчих об’єднаннях самооборони у організації та наданні страйкбольної зброї для тренувань, ми бачимо негайну потребу у даній інфраструктурі. Враховуючи, що деякі тренування навіть військові змушені були проводити на аварійних і закинутих об’єктах, навіть не говорячи вже про цивільних які хотіли б покращити чи отримати певні навички перед можливою мобілізацією», - вказує автор петиції.

Тому однодумці вважають, що створення відповідної інфраструктури в мінімальні терміни є дуже необхідною справою, що дасть змогу покращити військову та фізичну підготовку населення і можливість отримати базові навички у володінні зброєю, військовою медициною тощо.

«В подальшому дана інфраструктура може бути також використана для проведення різних патріотично-виховних заходів і змагань серед цивільного населення», - зазначає вінничанин.

Така інфраструктура має бути в першу чергу призначена для можливості здобуття та/або покращення навичок під наглядом досвідчених інструкторів у цих напрямах:
- домедичної допомоги
- фізичної підготовки (смуга перешкод)
- базові навички у володінні зброєю (без стрільби з вогнепальної зброї)
- базового саперства
- правил і навичок роботи на блокпості
- тактичної підготовки та імітації бойових дій у лісистій та урбанізованій місцевості.

Макс Мельник

9 червня, 2022