У Вінниці обиратимуть кращого художника з 8 країн світу. Місцевих серед претендентів немає

Новини Вінниці / У Вінниці обиратимуть кращого художника з 8 країн світу. Місцевих серед претендентів немає

На Вінниччині відсьогодні «туситимуть» художники з 8 країн світу, адже в області з 5 по 14 червня  триватиме другий Міжнародний мистецький пленер «Кращий художник/The best artist 2018».За звання кращого змагатимуться 20 учасників. Спочатку журі обрало 18 з Вірменії ,Грузії, Таджикистані, Киргизької Республіки,Китаю,Узбекистану та України, сьогодні ж до них долучився і представник з Російської Федерації, художник із Москви.

На Вінниччині відсьогодні «туситимуть» художники з 8 країн світу, адже в області з 5 по 14 червня триватиме другий Міжнародний мистецький пленер «Кращий художник/The best artist 2018». За звання кращого змагатимуться 20 учасників. Спочатку журі обрало 18 з Вірменії, Грузії, Таджикистані, Киргизької Республіки, Китаю, Узбекистану та України, сьогодні ж до них долучився і представник з Російської Федерації - художник із Москви.

Загалом цього року на конкурс, який торік започаткував народний художник України Володимир Козюк, надійшло 540 заявок. Журі провели жорсткий відбір, в результаті митці із Вінниці не потрапили до змагань.

«Комісія конкурсу обрала  лише 43 заявки, одні беруть участь у пленері, будуть малювати, однак не беруть участь у конкурсі. Претендентів було багато, якість робіт була досить високої планки, тому із вінницьких художників ніхто не пройшов. Кожний учасник крім робіт подавав резюме щодо участі у виставках, пленерах. Це теж впливало на наш відбір, адже людина має мати досвід, в тому числі працювати при будь-яких погодних умовах», - зазначив Володимир Козюк.

Вік учасників Міжнародного мистецького пленеру «Кращий художник/The best artist 2018» різний. Організатори намагалися обирати як молодих митців, та і професіоналів. Юним художникам даватимуть дорогу для розвитку творчості.

В рамках конкурсу художники малюватимуть не лише у Вінниці, а й у районах області, зокрема поїдуть у Тульчин, Бар, Ямпіль, села Лядову та Печеру.

Підсумки пленеру, відтак і ім’я переможця конкурсу, будуть відомі на церемонії нагородження учасників під час фінальної виставки 14 червня, тоді і буде вручено спеціальну відзнаку «Кращий художник/The best artist», виготовлену з коштовних металів.