У Вінниці «нульове розмитнення» автівок спричинило сутички між поліцією та клієнтами

Новини Вінниці / У Вінниці «нульове розмитнення» автівок спричинило сутички між поліцією та клієнтами

До мережі потрапило відео сутички між правоохоронцями, які забезпечували правопорядок у приміщенні сервісного центру МВС, та клієнтами, які прийшли за нульовим розмитненням автівок. Тиснява, лайка, штовханина…

Про те, що у Вінниці складно у звичайній черзі оформити автівку з початку війни, у Facebook згадують часто, вказуючи, що на місці у черзі «заробляють» окремі люди. Місяцями ситуація залишалась незміною. Але вінничани чекали. Принаймні на ззовні конфлікт не потрапляв.

Сьогоднішня ситуація дещо інакша. Як написав голова ГО «Комітет безпеки руху» Володимир Черкас, «нульове розмитнення» доводить до того, що натовп авто-бариг, відчуваючи небезпеку припинення «халяви», починає штурмом брати двері вінницького сервісного центру, при цьому застосовуючи силу навіть до працівників поліції»...

Він зазначив, що через напругу ГУНП «довелось виставити постійний черговий наряд для забезпечення правопорядку».

«Під час воєнного стану в країні адміністратори сервісних центрів МВС намагаються якнайшвидше обслуговувати громадян, але нажаль, спрогнозувати і повпливати на культуру поведінки деяких відвідувачів під час роботи нововведень ніхто не взмозі. Тому, в даному зафільмованому випадку, працівниками РСЦ було викликано підрозділ поліції задля врегулювання ситуації.

На даний час ситуацію врегульовано. Сервісний центр приносить свої вибачення за незручності перед відвідувачами, які стали заручниками ситуації», - прокоментували подію Сервісні центри МВС у Вінницькій області.

Зазначимо, що станом на 13 червня в Україну завезено вже 163 тисячі автомобілів за нульовим розмитненням.

«Загальна сума наданої пільги 17,8 млрд гривень», - зауважив народний депутат Ярослав Железняк.

За його даними, у будні дні в червні в середньому завозять 3292 авто за день. Зростання темпів пов’язані нібито з перспективою заборони «нульового розмитнення». Адже саме на цьому тижні парламентарі мали розглядати законопроект №7418, яким повертається мито, акциз та ПДВ на імпортні автомобілі. Ініціатором цього законопроекту був уряд. Але голосування відклали. Железняк запевнює, що голосуватимуть пізніше, але у червні.

До речі, не обов’язково стояти у черзі. Функціонал онлайн-запису до електронної черги сервісних центрів МВС відновили. Це дозволить заощадити час клієнтів і з користю розпланувати його. Про це повідомили на сайті Головного сервісного центру МВС. 

Записатися можна онлайн на офіційному веб-сайті за посиланням. Тут же — обрати розділ «Запис в е-чергу», пройти ідентифікацію через сервіс ID.GOV.UA (це загальнодержавна електронна система ідентифікації особи, яка дає змогу використовувати всі можливі в Україні способи електронної ідентифікації), зазначити місце отримання послуги, саму послугу та дату і час відвідування сервісного центру МВС.

Макс Мельник

15 червня, 2022