У Вінниці новобранці урочисто прийняли присягу на вірність Україні

Новини Вінниці / У Вінниці новобранці урочисто прийняли присягу на вірність Україні

У Вінниці новобранці урочисто склали військову присягу на вірність Україні. Присягу приймав полковник Володимир Джула. Хлопці та дівчата з різних куточків України служитимуть саме на Вінниччині

У Вінниці новобранці урочисто склали військову присягу на вірність Україні. Присягу приймав командир військової частини 3008 Національної гвардії України полковник Володимир Джула. Хлопці та дівчата з різних куточків України служитимуть саме на Вінниччині

Про це повідомляє пресслужба Вінницької ОДА

Військову присягу склали 143 новобранців, серед і 20 дівчат, які обрали таку складну, але потрібну місію, як захист Батьківщини. 40 воїнів нестимуть службу за контрактом.

Урочиста церемонія відбувалась на Європейській площі, на початку присутні  вшанували пам‘ять загиблих в зоні АТО і ООС хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіалу.

Перед прийняттям присяги до новобранців звернувся командир частини.

Володимир Джула зазначив: «Вітаю вас з нагоди урочистої події – складання військової присяги на вірність українському народу. Присяга військовослужбовця Національної гвардії України складається на все життя, є визначною і незабутньою подією і свідченням життєвого вибору. Дуже важливо, щоб кожен з вас запам’ятав цей день і усвідомив, що він бере дуже велику відповідальність на себе – з першу вчитися, а потім служити і захищати український народ. Сьогодні змінилося життя кожного з вас, такі слова, як честь і обов’язок набули нового значення!»

 

Вояки в ході урочистостей також продемонстрували свої навички, отримані впродовж місяця навчання  перед прийняттям присяги. Зокрема, продемонстровано стройову підготовку і техніку рукопашного бою.

Наприкінці молодих військових привітали з такою важливою подією в їх житті близкі та рідні, який приїхали на присягу. 

Марина Карабай

1 грудня, 2019