У Вінниці новобранці склали присягу, нацгвардійців благословив капелан

Новини Вінниці / У Вінниці новобранці склали присягу, нацгвардійців благословив капелан

У Вінниці 2 травня на території частини 3008 Національної гвардії України нацгвардійці склали присягу на вірність українському народові. На урочистостях не було батьків, військові були у захисних масках.

У Вінниці 2 травня на території частини 3008 Національної гвардії України новобранці склали присягу на вірність українському народові. На урочистостях не було батьків, військових вдягнули захисні маски.

Про це йдеться на сторінці Військова частина 3008 Нацгвардії України у соціальній мережі Facebook.

Усі військовослужбовці нестимуть службу за контрактом. Прийнявши присягу вони офіційно стали нацгвардійцями.

Наймолодший з нацгвардійців Іван Шурін зазначив:

«Сьогодні я солдат, а через кілька років стану офіцером. Я вирішив, що піду вчитися на військового, здобуду вищу освіту. Хочу стати прикладом для багатьох українських хлопців, які зобов'язані захищати Батьківщину, а не ховатися за маминою спідницею. Мене так батько навчив, він також військовий”.

Серед новобранців чимало дівчат. Вони до присяги причепурились - заплели синьо - жовті стрічками у коси.

Перші погони солдата отримала 21 - річна Інна Гуменюк. Дівчина закінчила педагогічний університет, утім поміняла цивільну професію на військову.

«Насамперед це оборона нашої держави, зараз настали скрутні часи, коли потрібно бути завжди готовою. Я не хочу стояти осторонь а захищати рідну землю. Знаю жінкам фізично важче, але психологічно ми більш витривалі», - ділиться переконаннями Інна Гуменюк.

Свяченою водою на легку службу нацгвардійців благословив військовий капелан.

Новини Вінниці / У Вінниці новобранці склали присягу, нацгвардійців благословив капеланНовини Вінниці / У Вінниці новобранці склали присягу, нацгвардійців благословив капеланНовини Вінниці / У Вінниці новобранці склали присягу, нацгвардійців благословив капелан