У Вінниці нові «зірки» - дворічні рожеві пелікани Сімона і Патрік (ФОТО)

Новини Вінниці / У Вінниці нові «зірки» - дворічні рожеві пелікани Сімона і Патрік (ФОТО)

У Вінниці неабияка популярність дісталась двом рожевим пеліканам, що мешкають у вінничан на вулиці Лесі Українки. До речі, господарі «зірок» є власниками зоодворику, який знаходиться у Центральному парку Вінниці.

У Вінниці неабияка популярність дісталась двом рожевим пеліканам, що мешкають у містян на вулиці Лесі Українки. До речі, господарі «зірок» є власниками зоодворику, який знаходиться у Центральному парку Вінниці.

Як повідомляють у Вінниця.іnfo, цього літа птахам виповниться два роки, а мешкають вони разом з власниками на Кореї. Дівчинку звати Сімона, хлопчика – Патрік.

Власниця пернатих Наталя Чорна розповіла:

«Пташенят привезли із харківського зоопарку. Вони дійсно росли не по днях, а по годинах. Спочатку могли на двадцять сантиметрів вирости всього за пару днів. Годували пташенят спеціальними сумішами, дорослі ж птахи харчуються свіжою рибою різних сортів та курячим м’ясом. На день раціон пернатих складає до чотирьох кілограмів на двох».

Наталя каже, що саме меню впливає на зовнішній вигляд пеліканів. Рожеве забарвлення пір’я означає, що їх підопічні отримують всього вдосталь.

Птахи – зовсім не агресивні, відгукуються на клички та увагу. У періоди морозів пелікани перебувають у приміщенні, як стає трохи тепліше – вільно прогулюються подвір’ям. Не дивлячись на спеціально облаштоване штучне озеро, пернатим більше подобаються водні процедури в душі.

«До нас на екскурсії приходять дітки з вінницьких шкіл. Спілкуються з тваринами. Я завжди кажу, що для пеліканів можна приносити курячі шийки. Дуже класно, коли діти можуть їх погодувати», - додає пані Наталя.

Серед мешканців домашнього звіринцю пелікани знайшли собі друзів - пару пухнастих собак самоїдів. Вони можуть разом відпочивати і гратися. Також песики не проти, коли пернаті роблять їм масаж своїми дзьобами, які хоч і великі, але їх стискання майже безболісне.

Сімона дуже любить свою господарку, тому старається не підпускати до неї чужих людей, також їй не подобається, коли до Наталі підходять інші підопічні зоодворику. Патрік – не такий ревнивий.

Новини Вінниці / У Вінниці нові «зірки» - дворічні рожеві пелікани Сімона і Патрік (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці нові «зірки» - дворічні рожеві пелікани Сімона і Патрік (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці нові «зірки» - дворічні рожеві пелікани Сімона і Патрік (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці нові «зірки» - дворічні рожеві пелікани Сімона і Патрік (ФОТО)