У Вінниці «накрили» цех по виготовленню алкоголю та сигаретний склад. Затримано вісім учасників злочинної групи

Новини Вінниці / У Вінниці «накрили» цех по виготовленню алкоголю та сигаретний склад. Затримано вісім учасників злочинної групи

В ході низки обшуків у Вінниці правоохоронці вилучили 2 тони спирту, 5 тон готової горілчаної продукції та 5500 пачок тютюнових виробів без марок акцизного податку й з підробленими марками акцизного збору. Щомісячний прибуток угруповання, яке «тримало» склад та цех, становив понад 400 тисяч гривень.

Про це повідомляють у відділі комунікації поліції обласного главку поліції та пресслужбі Вінницької обласної прокуратури.

Встановлено, що семеро вінничан віком від 40 до 52 років у гаражі родича одного з фігурантів налагодили схему виробництва та реалізації підакцизної продукції з ознаками підробки. Фальсифікат постачали до магазинів та ринків Вінниччини. 

До незаконного бізнесу 41-річний організатор та двоє його спільників залучили п’ятьох осіб. Обов’язки між учасниками угруповання розподіли таким чином: виготовлення фальсифікату, вантажники, логісти, реалізатори.

За попередніми даними, підпільне виробництво приносило зловмисникам понад 400 тисяч гривень прибутку в місяць.

У ході проведення 26 обшуків, які відбулися 13 липня, слідчі вилучили: 2 тони спирту, готовий контрафактний алкоголь в упаковках типу «Bag in Box», близько 5 тон горілчаної продукції під виглядом різних відомих торгових марок та понад 5672 пачок тютюнових виробів без марок акцизного податку й з підробленими марками акцизного збору. Також поліцейські вилучили обладнання, транспортні засоби, чорнові записи та мобільні телефони. Орієнтовна вартість вилученого становить 2,2 мільйони гривень.

Згідно з висновком експертизи, наявна у виробах спиртова суміш не відповідає чинним ДСТУ. 

Це свідчить про те, що зазначена група осіб займалася не лише виробництвом контрафактного алкоголю, а й незаконним обігом тютюнових виробів.

Триває досудове розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом незаконного виготовлення та збуту фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, а також використання підроблених марок акцизного податку (ч. 1 ст. 199, ч. 1 ст. 204 КК України). Санкції статей передбачають покарання до семи років позбавлення волі з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Новини Вінниці / У Вінниці «накрили» цех по виготовленню алкоголю та сигаретний склад. Затримано вісім учасників злочинної групиНовини Вінниці / У Вінниці «накрили» цех по виготовленню алкоголю та сигаретний склад. Затримано вісім учасників злочинної групиНовини Вінниці / У Вінниці «накрили» цех по виготовленню алкоголю та сигаретний склад. Затримано вісім учасників злочинної групи