У Вінниці на туристичний форум запрошують власників стоматологічних, діагностичних, косметологічних центрів та санаторіїв

Новини Вінниці / У Вінниці на туристичний форум запрошують власників стоматологічних, діагностичних, косметологічних центрів та санаторіїв

У Вінниці відбудеться дводенний туристичний форум. Перший день буде присячено розвитку зеленого туризму, який в умовах закритих кордонів набуває нового дихання. Другий – темі медичного туризму, як перспективного напрямку туристичної галузі.

У Вінниці відбудеться дводенний туристичний форум. Перший день буде присвячено розвитку зеленого туризму, який в умовах закритих кордонів набуває нового дихання. Другий  – темі медичного туризму, як перспективного напряму туристичної галузі.

Про це повідомляють офіційні джерела.

Щодо зеленого туризму, то тема не нова, на Вінниччині нею займаються з кінця 90-х, а от медичний туризм – дуже цікава царина.

«Другий день форуму буде відведений особливостям розвитку медичного туризму, його вигодам та перешкодам в Україні. До участі запрошуються власники і ТОП-менеджери закладів приватної медицини, стоматології, діагностичних центрів, офтальмологічних клінік, центрів косметології та естетичної медицини, санаторно-курортних закладів. Під час форуму буде можливість почути виконавчу директорку Львівського кластеру медичного туризму Юлію Мартиняк; голову Офісу реформ Академії медичних наук, Президентку Всеукраїнської асоціації фізичної реабілітаційної медицини та курортології Ірину Сисоєнко; президентку Української асоціації медичного туризму і Всесвітньої асоціації медичного туризму GHTC Віолетту Янишевську та інших», - йдеться в інформації.

Зазначимо, що маркетолог центру інформаційної підтримки бізнесу Дарія Радзіковська презентуючи цей захід в радіоефірі «Міста над Бугом» зробила акцент на професіоналізмі  наших лікарів. Вона зазначила, що фундамент медичного туризм на Вінниччині - це «фантастичні руки наших лікарів, які творять дива». Також вона зазначила, що матеріальна база залижає бажати кращого.

З огляду на тих, кого запрошують на форум можна визначити лише загальні тренди "медичної спеціалізації" Вінниччини, які і  цифри, на які можна орієнтуватись "бізнесменам".  Медичний туризм залишається "закритою зоною".

«Кожна клініка або агентство, які працюють на ринку в'їзного медичного туризму, ведуть статистику, але поки ця інформація так і залишається внутрішньою», -  повідомляє видання Медексперт.

Якщо загальнонаціональної статистика немає, наведемо деякі "локальні" статистичні дані Львівського кластеру медичного туризму, очільниця якого виступатиме на форумі у Вінниці, крім іноземних туристів є і вітчизняні «туристи».

На офіційному сайті кластеру зазначено:
«Співвідношення іноземних пацієнтів та пацієнтів з інших міст України до пацієнтів з Львівщини  в розрізі напрямів виглядає так:
-  репродуктивна медицина - 56 %
-  стоматологія - 32 %
-  косметологія - 38 %
-  судинна хірургія - 15 %
-  реабілітація (метод Козявкіна) - 90 %»,.

Із загальними трендами зрозуміло. Тепер щодо  країн, туристи з яких найбільше приїздять в Україну за медичними послугами. Серед них Медексперт називає Францію, Англію, Італію,  Німеччину, США та Ізраїль.
Як зміниться «картинка» після пандемії і зняття карантину сказати складно. Адже в квітні нинішнього року саме Україна мала приймати  всесвітній форум медичного Global Healthcare Travel Forum 2020. Згодом в різних містах України, в тому числі і у Вінниці, мали пройти  заходи щодо популяризацію такого бізнесу. Та він відбудеться лише днями, тобто 22 серпня.

Зазначимо, Форум проводиться Центром інформаційної підтримки бізнесу м. Вінниця, створеним на базі Business People Club за сприяння програми ЄБРР “Консультації для малого бізнесу в Україні” в рамках ініціативи ЄС #EU4Business та за підтримки Вінницької міської ради.