У Вінниці на площі Гагаріна монтують штучні нерівності

Новини Вінниці / У Вінниці на площі Гагаріна монтують штучні нерівності

У Вінниці на площі Гагаріна встановлюють колійну огорожу із світловідбиваючими елементами на спуску з вулиці Пирогова на Соборну та Хмельницьке шосе. Зазначимо, що колійна огорожа сучасна – це не традиційний металевий паркан, а невисока штучна нерівність виготовлена з гуми.

У Вінниці на площі  Гагаріна встановлюють колійну огорожу із світловідбиваючими елементами на спуску з вулиці Пирогова на Соборну та Хмельницьке шосе. Зазначимо, що колійна огорожа сучасна – це не традиційний металевий паркан, а невисока штучна нерівність виготовлена з гуми.

За кордоном широко застосовують практику спорудження штучних дорожніх нерівностей різних типів. В Україні, найбільш популярними є «лежачі» поліцейські»,  Вінниця в цій сфері не пасе задніх  - в місті для зниження швидкості руху автівок широко застосовують  такі види штучних нерівностей, як підвищені переходи та берлінська подушка.

Зазначимо, що «берлінська подушка» це засіб зниження швидкості руху приватних авто. Складається з декількох штучних нерівностей, що розташовані посеред проїжджої частини з проміжками між ними. Ширина цих елементів є такою, що приватні авто змушені пригальмовувати і виїжджати на підвищення однією стороною. В той же час, спецтехніка та автобуси, що мають більш широку колісну базу просто пропускають цю нерівність між колесами, що не впливає на їх рух.

Штучна нерівність, яку встановили на площі Гагаріна, скоріше за все тимчасова, встановлена на час тестування зміни руху на цьому жвавому перехресті.

Вона не дає можливості автівкам виїзджати на трамвайні колії.

Працівники, які монтували гумову колійну огорожу навіть зазначили, що то «для краси».

Нагадаємо, що  площа Гагаріна визначена у 2019 році Управлінням патрульної поліції як місце концентрації ДТП.

Для покращення ситуації на перехресті урбаністи компанія UCG. Urban Consulting Group з м. Івано-Франківськ (ТзОВ «Урбан Прогрес»), спільно з архітекторами Агенції просторового розвитку м.Вінниці розробили проєкт, який передбачає зміни для усіх учасників дорожнього руху. 

Тестування зміни руху обійдеться місту в 2 мільйони гривень.

 

Новини Вінниці / У Вінниці на площі Гагаріна монтують штучні нерівностіНовини Вінниці / У Вінниці на площі Гагаріна монтують штучні нерівностіНовини Вінниці / У Вінниці на площі Гагаріна монтують штучні нерівності