У Вінниці на кладовищі «Підлісне» викрали мідне погруддя. Зловмисника затримали

Новини Вінниці / У Вінниці на кладовищі «Підлісне» викрали мідне погруддя. Зловмисника затримали

На місці вчинення злочину – у Вінниці на кладовищі «Підлісне», розташованому на Хмельницькому шосе - оперативники затримали у 29-річного жителя Іллінецької громади. Чоловік вчинив наругу над могилою, викравши мідне погруддя. Його превіряють на причетність до аналогічних вчинків.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, 13 червня під час відпрацювання території обслуговування, правоохоронці помітили чоловіка, який ніс бюст із кольорового металу територією міського кладовища.

Поліція встановила, що 29-річний чоловік вкрав мідне погруддя з могили. Правоохоронці затримали зловмисника та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Згодом, до Вінницького райуправління поліції звернувся 57-річний вінничанин з повідомленням про наругу над могилою його батька. Під час слідчих дій потерпілий впізнав мідний бюст, який викрав затриманий. Мотив свого вчинку зловмисник повідомити не зміг.

Слідчими Вінницького райуправління поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 297 Кримінального кодексу України (наруга над могилою). За таке правопорушення передбачено покарання до 7 років позбавлення волі.

Слідчими вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру. Наразі поліцейські перевіряють причетність правопорушника до скоєння інших злочинів.