У Вінниці на хабарі затримано держвиконавця

Новини Вінниці / У Вінниці на хабарі затримано держвиконавця

Вінницький державний виконавець підозрюється у вимаганні та отриманні від боржника паливних талонів мереж АЗС на 9 тисяч гривень. За це службовець закрив би очі на стягнення боргу. Боржник нібито погодився на умови. Але 16 січня вінницькими правоохоронцями держвиконавець був затриманий на гарячому.

Вінницький державний виконавець підозрюється у вимаганні та отриманні від боржника паливних талонів мереж АЗС на 9 тисяч гривень. За це службовець обіцяв "закрити очі" на стягнення боргу. Боржник нібито погодився на умови. Але 16 січня вінницькими правоохоронцями держвиконавець був затриманий на гарячому.

На схемі, коли за повернення виконавчого документу стягувачу без його фактичного виконання, боржнику пропонують домовленості, погорів вже не перший службовець. Втім вона «працює», і від пропозицій виконавці не відмовляються.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області, при одержанні неправомірної вигоди поліцією був затриманий держвиконавець центрального відділу ДВС Вінниці Головного теруправління юстиції у Вінницькій області.

Відомо, боржник кілька разів передавав паливні талони. Після чергової «данини» на суму у 3 тисячі гривень службовця затримали. Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди), що передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Нагапдаємо, що 4 грудня 2018 року на робочому місці в одному з відділів Державної виконавчої служби Вінниці співробітники СБУ затримали працівника, коли той отримав від місцевого мешканця гроші, які вважають другим «траншем». Загалом, за версією слідства, аби було закрито провадження по порушенню правил дорожнього руху, вінничанин передав держвиконавцю 23 тис. грн.

Макс Мельник

17 січня, 2019