У Вінниці «на гарячому» затримали «мисливця» за електрокабелем

Новини Вінниці / У Вінниці «на гарячому» затримали «мисливця» за електрокабелем

Збіг обставин допоміг «на гарячому» у Вінниці затримати 37-річного рецидивіста, який намагався викрасти з території новобудови близько 200 метрів електрокабелю. Вранці 16 грудня злодія помітив сусід, який звернувся за допомогою до патрульних.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, під час патрулювання території обслуговування до працівників патрульної поліції з проханням про допомогу звернувся вінничанин. Чоловік попросив поліцейських разом з ним перевірити територію новобудови. За його інформацією, там перебуває стороння особа.

Працівники поліції разом з чоловіком зайшли на подвір’я та побачили, що серед двору лежить бухта електрокабелю. Під час огляду території патрульні помітили зловмисника, який там ховався. Ним виявився раніше судимий за майнові злочини вінничанин.

Для подальшого документування правопорушення працівники патрульної поліції викликали слідчо–оперативну групу.

Як з’ясувалось, зловмисник проник на територію новобудови, пошкодив навісний замок господарської будівлі та намагався викрасти близько 200 метрів електрокабелю вартістю майже 6000 гривень. Наразі правопорушник затриманий та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Йому повідомлено про підозру.

За цим фактом поліцією розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 185 КК України (замах на крадіжку). За такий злочин чоловіку загрожує ув’язнення у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Макс Мельник

17 грудня, 2022