У Вінниці можуть компенсувати 40% вартості сонячних батарей на багатоповерхівках

Новини Вінниці / У Вінниці можуть компенсувати 40% вартості сонячних батарей на багатоповерхівках

Вінниця запроваджує нову ініціативу для підвищення енергостійкості громади.

Міська влада планує компенсувати 40% вартості сонячних батарей, що стане суттєвим кроком для підвищення енергостійкості громади в умовах відключень світла.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов повідомив, що місто профінансує 40% вартості сонячних панелей, які мешканці багатоповерхівок встановлять на свої будинки. За його словами, вироблена електроенергія має йти на загальні потреби будинку, такі як робота ліфтів, водопровідних насосів, освітлення в під'їздах та інше.

Окрім того, місто подбало про соціально незахищених громадян, частково відшкодовуватиме вартість придбаних інверторів та акумуляторів. Ці рішення були ухвалені 11 липня під час чергового виконкому міськради, коли були внесені зміни до відповідних програм міськради.

Директор департаменту міського господарства міськради Роман Фурман розповів, що місто вже готове співпрацювати з першими охочими встановити в себе на будинку сонячні панелі. Участь у програмі можуть брати як будинки з ОСББ, так і ті, якими опікуються управлінські компанії.

"Головне, мешканці мають визначити, яку саме потребу вони планують закрити завдяки енергії сонця. Залежно від цього буде відрізнятися і кінцева вартість робіт. Місто допоможе прорахувати повну вартість робіт, виготовити проект та реалізувати його на умовах співфінансування. Частка міського бюджету становитиме 40% від усієї вартості проекту, решту мають зібрати самі мешканці," - зазначено у повідомленні.

 

Михайло Білик

12 липня, 2024