У Вінниці «мільйонеру» пробили голову молотком

Новини Вінниці / У Вінниці «мільйонеру» пробили голову молотком

У суботу наприкінці дня на вул. Польовій у Вінниці жінка раптом побачила чоловіка, що лежав на землі. Вона повідомила про це поліцію, зауваживши, що той, можливо, мертвий. На щастя, він був живий, однак з важкою травмою. Швидка доставила його у реанімацію. У нього був травматичний шок, оскільки хтось перед тим проломив йому голову. Згодом з’ясувалося, що його вдарили молотком.

У минулу суботу наприкінці дня на вул. Польовій у Вінниці жінка раптом побачила чоловіка, що лежав на землі. Вона повідомила про це поліцію, зауваживши, що той, можливо, мертвий. На щастя, він був живий, однак з важкою травмою. Швидка доставила його у реанімацію. У нього був травматичний шок, оскільки хтось перед тим проломив йому голову. Згодом з’ясувалося, що його вдарили молотком. Постраждалим був 22-річний житель Тиврівщини, який останні кілька місяців бродяжив. 

Підозрюваного, 31-річного вінничанина-рецидивіста, упіймали протягом доби. У тому мікрорайоні він підробляв – виконував якісь будівельні роботи в одному з будинків. У п’ятницю, 20 липня, цей «будівельник» раптом побачив чоловіка, який спав у траві. А поруч з ним – багато купюр, що випали з його кишені. Не довго вагаючись, цей рецидивіст схопив молоток та вдарив по голові людину. Крім грошей, забрав й запальничку жертви.

Виявилося, його здобиччю були 37 млн білоруських рублів. Щоправда, ці банкноти вивели з обігу ще два роки тому. Тож він скоїв важкий злочин заради звичайних папірців. Як повідомив відділ комунікації поліції Вінниччини, його затримано у процесуальному порядку за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 187 КК України (розбій). Йому загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 
 

Юрій Ярмощук

23 липня, 2018