У Вінниці лише у двох мережах аптек продають тести на грип

Новини Вінниці / У Вінниці лише у двох мережах аптек продають тести на грип

До 7 лютого у більшості районів та міст Вінниччини триває заборона на відвідування шкіл дітьми. Хворіють люди попри потепління. Аби розрізнити чим саме існують тести. У Вінниці тести на грип наявні у двох аптечних мережах. В обмеженій кількості вони є в апреках «Конекс» та «Вінницька міська аптека».

До 7 лютого у більшості районів та міст Вінниччини триває заборона на відвідування шкіл дітьми. Хворіють люди попри потепління. Аби розрізнити, чим саме - існують тести. У Вінниці тести на грип наявні лише у двох аптечних мережах. В обмеженій кількості вони є в аптеках «Конекс» та «Вінницька міська аптека».

Як повідомляють у департаменті охорони здоров’я Вінницької ОДА, незабаром очікується, що засоби діагностики надійдуть до аптечної мережі «Техмедсервіс».

Вакцина проти грипу «Інфлувак» наявна в аптечних мережах «Техмедсервіс» та «Вінницька міська аптека». Втім, зважаючи на поширення інфекції та збільшення кількості лабораторно підтверджених випадків захворювання «свинячим грипом» та іншими штаммами грипу, застосування вакцини вже не є бажаним.  

Макс Мельник

1 лютого, 2020