У Вінниці картоплю продають майже за сто гривень

Новини Вінниці / У Вінниці картоплю продають майже за сто гривень

 У Вінниці з‘явилась картопля із Франції. Імпортний овоч, який пропонують в одному із  супермаркетів Вінниці, на порядок дорожчий за вітчизняний. Вартість картоплі сорту «Амадин» від французьких аграріїв складає 94,9 гривні, в той же час середня вартість української - вінницької - картоплі - близько десяти гривень.

У Вінниці з‘явилась картопля із Франції. Імпортний овоч, який пропонують в одному із супермаркетів Вінниці, на порядок дорожчий за вітчизняний. Вартість картоплі сорту «Амадин» від французьких аграріїв складає 94,9 гривні, в той же час середня вартість української - вінницької - картоплі - близько десяти гривень.

Зазначимо, що за підсумками минулого року Вінниччина лідирує за врожайністю картоплі, випереджаючи Житомирську та Львівську області. Минулий рік видався неврожайним, тож Україна збільшила закупівлю овочів, в тому числі і картоплі, за кордоном. Обсяг придбаної на міжнародних ринках картоплі за підсумками минулого року був найбільшим за всю історію незалежності країни.

Щодо «Амадину», то ціну за якою його продають у Вінниці, можна вважати помірною. Наприклад, на одному з інтернет-магазинів екзотичних фруктів та овочів картоплю цього сорту пропонують за 95 гривень, а з доставкою по Києву – 99. Та це не найдорожча картопля в асортименті інтернет-супермаркету. За екзотичну фіолетову картоплю сорту Вителот Doreok «просять» 128 гривень, з доставкою ще дорожче. 

Продавці, рекламуючи цей товар пишуть, що «Амадин» має пікантний смак та легку текстуру. Виведений він був у провінції Бретань на початку 1990-х років і дуже скоро став одним з найпопулярніших сортів картоплі у французькій і швейцарської кухні. «Амадин» відрізняє довгаста форма і бліда, дуже гладка шкірка, яку можна їсти. Картопля цього сорту містить менше крохмалю, ніж інші сорти. Свою назву «Амадин» отримав завдяки мигдалеподібної формі - по-французьки amand означає «мигдаль».

Сорт ідеальний для всіх видів приготування: варіння, на пару, смаження, але найоптимальнішим варіантом є приготування в мікрохвильовій печі.
 

 

Марина Карабай

11 березня, 2020