У Вінниці директорці дитбудинку хочуть винесли догану через прострочені ліки, продукти і тарганів

Новини Вінниці / У Вінниці директорці дитбудинку хочуть винесли догану через прострочені ліки, продукти і тарганів

Візит до закладу представника Уповноваженого ВР з прав людини до Вінницького обласного будинку дитини не залишився не помітним. Інспектор виявив ряд порушень зі зберігання продуктів, прострочені ліки та висловив сумнів, чи відповідає реаліям кількість працівників, яка зазначена в штаті закладу.

Візит до закладу представника Уповноваженого ВР з прав людини Валерія Ольхового до Вінницького обласного будинку дитини не залишився не помітним. Інспектор виявив ряд порушень зі зберігання продуктів, наявності прострочених ліків та висловив сумнів, чи відповідає реаліям кількість працівників, яка зазначена в штаті закладу.

Видання «Власно», за словами представника Уповноваженого, детально описало виявлені порушення в дитбудинку - в холодильнику, де повинні бути медикаменти, зберігався алкоголь. Виявлено прострочені ліки та прострочене дитяче харчування. Під час перевірки складу з продуктами та медикаментами омбудсмен побачив велику кількість тарганів. В холодильнику, де зберігались медичні препарати, лежало сало…

Також, згідно документів в обласному дитбудинку, на 121 дитину працює 191 співробітник, з яких лікарів лише 13! Однак, під час відвідування В.Ольховим закладу, він не бачив ні лікарів, ні працівників, яких по штату 191...

За розведений у закладі безлад директорці «Вінницького обласного спеціалізованого будинку дитини з ураженням центральної нервової системи та порушенням психіки Вінницької обласної Ради» в обласній раді підготували проєкт рішення про винесення догани.

«…зважаючи на результати та виявленні численні порушення під час моніторингового візиту 17 січня 2020 року представником Уповноваженого Верховної Ради з прав людини у центральних областях Валерієм Ольховим, враховуючи пояснення Андрієвської Н.М. клопотання Департаменту охорони здоров’я Вінницької обласної державної адміністрації, висновки постійних комісій обласної Ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту та зайнятості населення і з питань регулювання комунальної власності та приватизації, обласна Рада ВИРІШИЛА:

1. Оголосити догану директору комунального некомерційного підприємства «Вінницький обласний спеціалізований будинок дитини з ураженням центральної нервової системи та порушенням психіки Вінницької обласної Ради» Андрієвській Надії Марківні», - зазначено в проекті рішення.

Тепер слово за депутатами...