У Вінниці до суду передали справу двох підозрюваних у вимаганні більше 100 тисяч гривень з підприємця

Новини Вінниці / У Вінниці до суду передали справу двох підозрюваних у вимаганні більше 100 тисяч гривень з підприємця

Вінницькі слідчі завершили розслідування у кримінальному провадженні та передали до міськсуду справу 38-річного вінничанина та 35-річного громадянина РФ. Чоловіки є обвинуваченими у справі про вимагання коштів у місцевого підприємця.

Нагадаємо, фігурантів затримали 14 березня оперативники Управління карного розшуку та слідчі Слідчого управління обласного главку за силової підтримки бійців КОРДу.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції та пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, раніше судимі чоловіки, старший з яких позиціонував себе представником криміналітету, шляхом обману домовились про зустріч із майстром по ремонту техніки на околиці обласного центру. Під час розмови вони звинуватили його у непрофесійній роботі й почали психологічно тиснути, погрожували фізичною розправою, били та вимагали компенсацію «моральної шкоди».

Частину коштів 24-річний підприємець перерахував відразу, решту суми – позичив у рідних. Загалом майстер перерахував вимагачам 105 тисяч гривень.

Зібрані під час досудового розслідування докази злочинної діяльності фігурантів разом з обвинувальним актом скеровані до суду.

Зловмисників обвинувачують у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання), за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Новини Вінниці / У Вінниці до суду передали справу двох підозрюваних у вимаганні більше 100 тисяч гривень з підприємцяНовини Вінниці / У Вінниці до суду передали справу двох підозрюваних у вимаганні більше 100 тисяч гривень з підприємця
Макс Мельник

18 липня, 2023