У Вінниці до Дня сім'ї провели спортивний захід

Новини Вінниці / У Вінниці до Дня сім'ї провели спортивний захід

15 травня відбувся спортивний захід «Сильні, вільні і спортивні», присвячений Дню сім’ї.

Подію організували департамент соціальної політики міської ради, комітет по фізичній культурі та спорту, а також Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб, щоб об’єднати багатодітні родини і подарувати їм день, сповнений позитивними емоціями.

«Сьогодні гарний день, присвячений святу сім’ї. За дорученням міського голови Сергія Моргунова ми підтримуємо родини громади. Нехай усі родини України будуть вільними, сильними, щасливими і, що важливо, повними. Сьогоднішню подію ми влаштували, щоб розрадити дітей та їхніх батьків, подарувати їм позитивні емоції та солодкі презенти. Дякуємо партнерам за підтримку. Нехай родини ростуть і будують своє майбутнє у вільній, сильній, мирній Україні», – зазначила директорка департаменту соціальної політики ВМР Валентина Войткова.

Захід розпочався зі спортивної вікторини, після якої діти мали змогу випробувати свої сили на різних спортивних локаціях. У програмі були шахи, шашки, настільний теніс, баскетбол, смуга перешкод, лабіринти, бадмінтон та гра «Серсо» (кільцекид). Усі ігри проходили під наставництвом тренерів міських дитячо-юнацьких спортивних шкіл, що допомагало дітям освоювати нові навички та техніки.

«У міських дитячо-юнацьких спортивних школах ми розвиваємо 28 видів спорту, виховуємо майбутніх чемпіонів. Сьогодні на заході присутні тренери цих шкіл, які підказували дітям та навчали їх правильної техніки під час ігор. У професійних спортсменів діти та їхні батьки могли поцікавитися різними спортивними напрямами й за бажанням навіть записатися у секції міських дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Заняття є безкоштовними. Спортивна родина залюбки приймає юних козаків та козачок», – розповів голова комітету по фізичній культурі та спорту ВМР Сергій Краєвський.

Загалом у заході взяли участь 35 дітей з 15 багатодітних родин. Серед них була Катерина Дяченко з трьома дітьми, найменшому з яких чотири роки, а старшим двійнятам – по шість.

«Зареєструватися і прийти на захід вирішили, щоб провести час всією сім’єю. Мені здається, такий захід – це чудова нагода усім погуляти та розважитися. Важливо, що тут представлені різні спортивні ігри. Зараз діти багато часу проводять у гаджетах, а сьогодні більше погуляють на свіжому повітрі, візьмуть участь в активностях, що піде на користь їхньому здоров’ю», – розповіла пані Катерина.

Бадмінтоном на заході захопився 15-річний Лев Мончак: «Раніше я займався бадмінтоном, в гру ми грали на фізкультурі. Мені подобається, що ця гра розвиває координацію рухів. Хотів би займатися цим спортом на більш високому рівні».

Разом з дітьми заходом зацікавилася і Тетяна Берьозова, яка виховує трьох дітей. Найстарша, 12-річна Евеліна, розповіла: «Зараз я ходжу на карате, а до цього три роки ходила на легку атлетику, якою планую продовжити займатися влітку. Люблю вивчати карате, тому що я так можу постояти за себе, а ще на гуртку у мене багато друзів. А легку атлетику люблю, тому що я енергійна. Сьогодні мені сподобалось грати у баскетбол, у мене це добре виходить».

 

Новини Вінниці / У Вінниці до Дня сім'ї провели спортивний захід Новини Вінниці / У Вінниці до Дня сім'ї провели спортивний захід Новини Вінниці / У Вінниці до Дня сім'ї провели спортивний захід Новини Вінниці / У Вінниці до Дня сім'ї провели спортивний захід
Михайло Білик

15 травня, 2024