У Вінниці до 15 років тюрми засуджено російського агента, який розвідував позиції ЗСУ під Авдіївкою та Бахмутом

Новини Вінниці / У Вінниці до 15 років тюрми засуджено російського агента, який розвідував позиції ЗСУ під Авдіївкою та Бахмутом

У Вінниці оголошено вирок 32-річному мешканцю Торецька Донецької області. СБУ надала суду доказову базу, за якою чоловік збирав розвіддані про дислокацію та переміщення Сил оборони. Агент ФСБ отримав реальний термін ув’язнення.

Як повідомляють у пресслужбах УСБУ у Вінницькій області та Вінницькій обласній прокуратурі, засуджений намагався виявити та передати окупантам вогневі позиції та опорні пункти підрозділів ЗСУ в районах Бахмута, Авдіївки і Торецька.

Співробітники СБУ затримали зловмисника у результаті контрдиверсійних заходів у грудні 2022 року. Тоді зловмисник намагався сховатися від правоохоронців на території власного домоволодіння.

Також під час обшуку в оселі затриманого виявлено прихований у стіні мобільний телефон, який він використовував для законспірованої комунікації з агресором.

Як встановило слідство, на початку повномасштабного вторгнення чоловік був дистанційно завербований для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України. Для збору розвідінформації зрадник об’їжджав фронтову територію під виглядом пересічного громадянина і приховано фіксував локації українських захисників.

Отримані відомості він передавав «зв’язковій» з ОРДО, нею виявилась так звана «заступниця Горлівського відділу МДБ ДНР», яка «звітувала» про одержану агентурну інформацію перед кадровими співробітниками ФСБ.

Розвіддані потрібні були загарбникам для планування власних бойових операції та диверсійних вилазок проти українських військ на східному фронті.

На підставі зібраних доказів, суд визнав зловмисника винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). За судженому призначено 15 років тюрми.

Новини Вінниці / У Вінниці до 15 років тюрми засуджено російського агента, який розвідував позиції ЗСУ під Авдіївкою та БахмутомНовини Вінниці / У Вінниці до 15 років тюрми засуджено російського агента, який розвідував позиції ЗСУ під Авдіївкою та Бахмутом
Олег Верлан

12 грудня, 2023