У Вінниці дівчинку покусав хворий на сказ пес

Новини Вінниці / У Вінниці дівчинку покусав хворий на сказ пес

У мікрорайоні «Академічний», що у південній частині Вінниці, підтверджено випадок сказу у безпритульного собаки. Про захворювання тварини стало відомо після того, як пес покусав дівчинку, і його перевірили. А це було на минулому тижні.

«Як було обіцяно, сьогодні виділено 35 доз вакцини від сказу. Спільно з волонтерами розпочата вакцинація тварин на Академічному та прилеглих територіях. Процес під контролем відповідних органів. Всі вакциновані тварини будуть внесені до спеціального реєстру», - написав 25 січня у Facebook депутат Вінницької міськради Павло Чайковський.

Хвора тварина напала та покусала дитину поблизу будинку №22 по вулиці Миколаївської. Тоді врятувати від скаженого пса дівчинку допоміг водій таксі, який проїзджав повз.

Нараізі таксиста та інших людей, які могли контактувати із собакою, просять звернутися до лікарів, адже вони можуть бути інфіковані. Більш того, місцеві мешканці запевняють, що тварини не вперше кусають перехожих. Люди припускають, що безпритульні тварини можуть контактувати з дикими у лісі поруч з мікрорайоном.

На офіційному сайті ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області не згадується про випадок на «Академічному». Також відсутні повідомлення про рішення щодо карантинної зони.