У Вінниці депутати на постійній комісії поділили «сирітські» гроші

Новини Вінниці / У Вінниці депутати на постійній комісії поділили «сирітські» гроші

У Вінниці депутати перерозподілили бюджетні кошти. На засіданні постійної комісії обласної Ради з питань бюджету, фінансів та обласних програм сьогодні, 20 серпня, під час засідання вирішили, куди витратити 15 955 171 гривень.

У Вінниці депутати облради перерозподілили бюджетні кошти. На засіданні постійної комісії з питань бюджету, фінансів та обласних програм сьогодні, 20 серпня, вирішили, куди витратити 15 955 171 гривень.

Про це йдеться на сайті Вінницької обласної ради.

Кошти поділили між сімома «сиротинцями», в середньому на кожен заклад припадає 2 279 310 гривень, але це, так би мовити, середньостатистична сума. Одні заклади отримають трохи більше коштів, інші менше – в залежності що стоїть «на порядку денному».

Оголошуємо список:

  • Староприлуцька спеціальній школі-інтернат Липовецького району  - комп’ютера, холодильника та прес гладильнмй
  • Ободівська спеціальна школі-інтернат Тростянецького району - пральної машина та комп’ютер,
  • Нечуївська спеціальна школа-інтернат Ямпільського району - два холодильника та комп’ютерного обладнання для першого класу за програмою Нової української школи,
  • Ситковецька спеціальна школі-інтернат Немирівського району - капітальний ремонт (утеплення фасадів) будівлі спортивної зали,
  • Піщанська спеціальна школі-інтернат для - пральні машини, холодильники для харчоблоку, комп’ютерна техніки, плита кухонна, кухонна витяжки з очищувачем повітря,
  • Дашівський навчально-реабілітаційний центр Іллінецького району - шафа жарочна, холодильник, комп’ютерна техніки,
  •  Вінницький навчально-реабілітаційному центру «Гніздечко» - холодильне обладнання, системи фільтрування води харчоблоку та комп’ютерної техніки.

Зазначимо, що кошти були поділені в рамках погодження розпорядження голови обласної державної адміністрації «Про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік» відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 року № 877 «Про затвердження Порядку та умов надання у 2020 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа» (зі змінами) та протоколу засідання обласної комісії від 07 серпня 2020 року №1.

В роботі комісії взяли участь її голова Геннадій Мазур, заступник голови обласної Ради Михайло Кременюк, заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Піщик, в.о. начальника Управління спільної комунальної власності територіальних громад області Іван Бойко, директори та заступники структурних підрозділів облдержадміністрації.

Засідання проходило у сесійній залі із дотриманням "карантинних" вимог.

NaПарижі писав, що в Староприлуцькій спеціальній школі-інтернаті було виявлено чисельні порушення, директора від догани врятував карантин.